انتخاب برای مقاومت به خشکی در لاین های کنجد

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,549

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_471

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

تنش خشکی یکی از عوامل محدود کننده عملکرد گیاهان زراعی است . اجزای عملکرد دانه بطور متفاوتی، بسته به مرحله ای از رشد که گیاه با تنش خشکی مواجه می شود، تحت تأثیر قرار می گیرند(.4) در مناطق نیمه خشک که پراکنش بارندگی مناسب نیست، پتانسیل عملکرد در شرایط تنش بهترین معیار مقاومت به خشکی نبوده بلکه پایداری عملکرد و مقایسه میزان عملکرد در شرایط تنش و مطلوب، به عنوان معیارهای مناسب تری برای واکنش ارقام به تنش رطوبتی معرفی شده اند (8) بنابراین، وضعیت عملکرد نسبی ژنوتیپ ها در شرایط تنش خشکی و در شرایط مطلوب به عنوان یک نقطه شروع برای شناسایی صفات مربوط به خشکی و انتخاب ژنوتیپ ها برای اصلاح در محیط های خشک است (1) بنابراین شاخص های کمی متعددی برای انتخاب ژنوتیپ ها بر مبنای وضعیت عملکرد آنها در محیط های مطلوب و تحت تنش ارایه شده است که بر مبنای آنها ژنوتیپ های دارای وضعیت یکنواخت در شرایط آبیاری مطلوب و تنش آبی شناسایی می شوند . رزیل و هامبلین (1981) شاخص تحمل ) TOL یا (Tolerance index) و میانگین بهره وری(Mean یا MP productivity)را معرفی نمودند (6) فیشر و ماورر(1978) شاخص حساسیت به تنش ( SSI یا Stress susceptibility index) را پیشنهاد کردند (3) فرناندز (1992) برای شناسایی ژنوتیپ هایی که هم در شرایط تنش و هم در شرایط بدون تنش عملکرد بالایی دارند، از شاخص تحمل تنش ) STI یا (Stress tolerance index استفاده کرد (2) کریستین و همکاران (1997) و فرناندز (1992) شاخص دیگری را بنام میانگین هندسی بهره وری(GMPیا Geometric mean productivity) ارائه کردند (2 و 5) هدف از این تحقیق، بررسی اثر تنش خشکی بر عملکرد دانه و اجزای آن، انتخاب مناسب ترین شاخص های مقاومت به خشکی و شناسایی ژنوتیپ های مقاوم به خشکی در کنجد می باشد .

نویسندگان

مسعود گلستانی اسفندآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش زراعت و اصلاح نباتات

حسن پاک نیت

استادیار بخش زراعت و اصلاح نباتات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اهدایی، ب. 1372. انتخاب برای مقاومت به خشکی در گندم. ...
  • Fernandez, G. C. J. 1992. Effective selection for criteria assessing ...
  • Fischer, R. A. and R. Maurer. 1978. Drought resistance in ...
  • Johnson, R. C. and E. T. Kanemasu. 1982. The influence ...
  • Kristin, A. S., R. R. Serna., F. I. Perez, B. ...
  • _ Rosielle, A. A., and J. Hamblin. 1981. Theoretical aspect ...
  • Sepaskhah, A. R. and M. Andam. 2001. Crop coefficient of ...
  • Simane, B. P., C. Struik, M. M. Nachit, and J. ...
  • نمایش کامل مراجع