سنجش همبستگی سطح سلامت روان مادران و شدت آسم کودکان سن مدرسه
محل انتشار: فصلنامه پرستار و پزشک در رزم، دوره: 6، شماره: 20
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 419
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NPWJM-6-20_006
تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: آسم یک اختلال تنفسی است که با انسداد مجاری تنفسی، موجب حملات عودکننده تنفس میشود. بهداشت روان ضعیف مادر بهعنوان یک عامل تحریکی مطرح است. هدف از این مطالعه تعیین همبستگی سطح سلامت روان مادران و شدت آسم کودکان سن مدرسه بود.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی بود و جامعه پژوهش شامل مادران دارای کودک مبتلابه آسم در شهر تهران و کودکان آنها بودند که نمونهها شامل 132 مادر دارای کودک 12-6 ساله مبتلابه آسم مراجعهکننده به کلینیک ریه بیمارستان کودکان مفید در سال 1395بودند که بهصورت در دسترس انتخاب گردیدند. ابزار جمعآوری دادهها "پرسشنامههای سلامت عمومی" (GHQ) و "پرسشنامه کنترل آسم"(ACQ) بود که توسط مادران این کودکان تکمیل گردید. پس از گردآوری دادهها، برای تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار SPSS نسخه 21 استفاده شد.
یافته ها: علائم اختلال روانی در مادران دارای کودک مبتلابه آسم مشاهده گردید که میانگین بیشتر از نقطه برش جامعه بود و با شدت آسم کودک همبستگی داشت و با آزمون دقیق فیشر (001/0P= )، رابطه معنیدار بین شدت بیماری آسم کودک و سلامت روانی مادر وجود داشت.
نتیجه گیری: مادران کودکان مبتلابه آسم ازنظر بهداشت روانی در سطح پایینتری قرار دارند که این مشکل با شدت آسم فرزند آنها مرتبط بود. بنابراین مادران این کودکان باید از مشاوره و درمانهای ویژه روانشناختی برخوردار گردند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام ضرقامی
گروه روان شناسی سلامت
حسن احدی
گروه روان شناسی
آدیس کراسکیان
گروه روان شناسی
سید شمس الدین اطهاری
گروه ایمنولوژی دانشکده پزشکی