تاثیر نانواکسید آهن و روی و گونه های مختلف میکوریزا بر گره زایی، کارایی همزیستی و عملکرد عدس تحت شرایط دیم
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم و فناوری نانو
- کد COI اختصاصی: ICNNA01_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 424
نویسندگان
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی،
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی،
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی،
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی،
چکیده
به منظور بررسی تاثیر نانواکسید آهن و روی و گونه های مختلف میکوریزا بر گره زایی، کارایی همزیستی و عملکرد عدس (Lens culinaris L.) تحت شرایط دیم، آزمایشی در سال 1396- 97 به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ای در روستای زردالو اردبیل اجرا شد. تیمارها محلولپاشی با نانواکسید آهن و روی در چهار سطح (محلول پاشی با آب به عنوان شاهد، محلول پاشی 0/6 گرم در لیتر با نانواکسید آهن، 0/6 گرم در لیتر نانواکسید روی، محلولپاشی توام نانواکسید آهن و روی هر کدام 0/3 گرم در لیتر) و کاربرد میکوریزا در چهار سطح (عدم کاربرد میکوریزا به عنوان شاهد، کاربرد میکوریز موسه آ، میکوریز اینترا و کاربرد توام میکوریز موسه آ و اینترا ) را شامل میشدند. مقایسه میانگینها نشان داد که محلولپاشی نانواکسید آهن و روی و کاربرد توام قارچ میکوریزا موسه آ با اینترا، تعداد گره های فعال در بوته 173/2) %)، درصد گره های فعال در بوته 93/08) %)، عملکرد دانه (% 58/34) وزن خشک ریشه (%120)، محتوای روی دانه (% 58/2 ) و میزان پروتئین دانه (%47/55) را نسبت به شرایط عدم محلولپاشی و عدم کاربرد میکوریزا افزایش داد. بر اساس نتایج این بررسی به نظر میرسد محلول پاشی نانواکسید آهن و روی و کاربرد میکوریزا، میتواند به عنوان یک روش مناسب برای افزایش گره زایی و عملکرد کمی و کیفی عدس تحت شرایط دیم باشد.کلیدواژه ها
عناصر ریزمغذی، محتوای پروتئین، کودهای زیستی.مقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.