تاثیر نانواکسید آهن و روی و گونه های مختلف میکوریزا بر گره زایی، کارایی همزیستی و عملکرد عدس تحت شرایط دیم
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم و فناوری نانو
- کد COI اختصاصی: ICNNA01_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 454
نویسندگان
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی،
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی،
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی،
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی،
چکیده
به منظور بررسی تاثیر نانواکسید آهن و روی و گونه های مختلف میکوریزا بر گره زایی، کارایی همزیستی و عملکرد عدس (Lens culinaris L.) تحت شرایط دیم، آزمایشی در سال 1396- 97 به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ای در روستای زردالو اردبیل اجرا شد. تیمارها محلولپاشی با نانواکسید آهن و روی در چهار سطح (محلول پاشی با آب به عنوان شاهد، محلول پاشی 0/6 گرم در لیتر با نانواکسید آهن، 0/6 گرم در لیتر نانواکسید روی، محلولپاشی توام نانواکسید آهن و روی هر کدام 0/3 گرم در لیتر) و کاربرد میکوریزا در چهار سطح (عدم کاربرد میکوریزا به عنوان شاهد، کاربرد میکوریز موسه آ، میکوریز اینترا و کاربرد توام میکوریز موسه آ و اینترا ) را شامل میشدند. مقایسه میانگینها نشان داد که محلولپاشی نانواکسید آهن و روی و کاربرد توام قارچ میکوریزا موسه آ با اینترا، تعداد گره های فعال در بوته 173/2) %)، درصد گره های فعال در بوته 93/08) %)، عملکرد دانه (% 58/34) وزن خشک ریشه (%120)، محتوای روی دانه (% 58/2 ) و میزان پروتئین دانه (%47/55) را نسبت به شرایط عدم محلولپاشی و عدم کاربرد میکوریزا افزایش داد. بر اساس نتایج این بررسی به نظر میرسد محلول پاشی نانواکسید آهن و روی و کاربرد میکوریزا، میتواند به عنوان یک روش مناسب برای افزایش گره زایی و عملکرد کمی و کیفی عدس تحت شرایط دیم باشد.کلیدواژه ها
عناصر ریزمغذی، محتوای پروتئین، کودهای زیستی.مقالات مرتبط جدید
- آلاینده های نوپدید یا میکروپالستیک ها و عوارض آنها بر سلامت انسان
- Transformation in the Food Industry: The Role of Microbial Technologies in Improving Food Quality and Safety
- مروری بر ارزیابی چرخه حیات فرآیند تولید بیوروانکار از پسماند روغن خوراکی
- Measuring the pollution of underground water in Birjand plain using GIS system (research parameter: TDS in underground water)
- Accurate hourly forecasting of photovoltaic energy production using artificial intelligence algorithms: An approach based on the use of high-certainty inputs
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.