بررسی تجربی فرآیند گذر احتراق آشفته به انفجار: بهینه سازی طول پیشاز انفجار
محل انتشار: نوزدهمین همایش سالانه مهندسی مکانیک
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,212
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISME19_163
تاریخ نمایه سازی: 2 اردیبهشت 1390
چکیده مقاله:
هدف از این پژوهش بررسی تجربی فرآیند گذر احتراق آشفته به انفجار 1 در داخل کانال ها و لوله هایی است که در بخشی از طول آنها صفحات اورفیس دار 2 با نسبت انسدادهای 3 مختلف جهت شتابگیری شعله استفاده شده است. تأثیر این صفحات در شتابگیری شعله بسیار زیاد است به طوریکه در بعضی موارد شرایطی فراهم میشود که سرعت شعله بسیار بالا رفته و به یک سرعت مافوق صوت میرسد که گذر از احتراق به انفجار رخ میدهد. بدین منظور طی مطالعات انجام شده لوله انفجاری طراحی و ساخته شد، طول لوله مورد استفاده برابر 3 متر و قطرداخلی آن 100 سانتی-متر در نظر گرفته شد. سوخت استفاده شده در آزمایش، مخلوط استوکیومتری اتیلن–اکسیژن است. محدوده تغییر نسبت انسدادموانعBR=% و 70 BR=% و 55 BR=%40بوده، فاصله بین موانع به طور متغیر 3و 6و 9 سانتیمتر در نظر گرفته شد. برای مشاهده طول پیش از انفجار از صفحات دوداندود شده استفاده گردید که این صفحات در طول لوله قرار گرفت. نتایج نشان می دهند هندسه موانع و فاصلهگذاری بین موانع تأثیر زیادی بر طول پیش از انفجار دارد به طوریکه با زیاد شدن موانع طول پیش از انفجار کاهش مییابد و هر چه نسبت انسداد بیشتر باشد طول پیش از انفجار افزایش مییابد. بهینه ترین طول درBR=40% و فاصله بین مانعی 3سانتی متر مشاهده شد که برابر 57 سانتی متر بود.در لوله صاف و بدون مانع گذر احتراق به انفجار در طول لوله انفجاری مشاهده نشد
نویسندگان
شعبان علیاری شورده دلی
استادیار دانشکده مکانیک / دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
رسول قاسمی جوجیلی
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک / دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
ناصر شایگان
استادیار دانشکده مکانیک / دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :