بررسی عملکرد آکوستیکی پنجره های دوجداره
فایل این کتاب در 142 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
چکیده کتاب:
یکی از مشکلات متداول در ساختمان ها به خصوص مکان هایی که نزدیک به جاده های شلوغ، خطوط راه آهن، فرودگاه ها و واحدهای صنعتی هستند، ورود نوفه به داخل آنها است.
در میان قسمت های مختلف ساختمان مانند دیوار، سقف و... که مانعی در برابر نوفه محسوب می شوند، پنجره ها ضعیف ترین عملکرد را در زمینه صدابندی ساختمانها دارند.
به منظور کاهش موثر ورود نوفه بیرونی به داخل یک ساختمان و متعاقبا حفظ آرامش ساکنین، توجه ویژه نسبت به ساختار پنجره ها ضروری است.
در این پژوهش عملکرد آکوستیکی پنجره های دوجداره با استفاده از روش های اندازه گیری و محاسباتی با نرم افزار، بررسی و تحقیق شده است.
بدین منظور مبانی نظری افت صدا از طریق جداکننده و نحوه عملکرد نمودار افت تراگسیل صدا از یک جداکننده تک جداره و دوجداره در بازه بسامدی مورد نظر مطالعه شده است.
رفتار موج صدا هنگام برخورد با یک جداکننده در بسامدهای مختلف و نیز نسبت به نوع آن جداکننده (ضخامت، جنس و تعداد جدارها متفاوت است. بررسی ها نشان می دهد که افت تراگسیل صدا در ناحیه انطباق به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
در مرحله اندازه گیری به بررسی صدابندی شیشه های تک جداره و دوجداره (ساده و المینیت) پرداخته شده است.
انواع مختلف شیشه های دوجداره از نظر ضخامت، میزان فاصله بین دو شیشه و نوع گاز پرکننده این فاصله مورد بررسی قرار گرفته است. علاوه بر این، صدابندی تعدادی از پنجره های دو جداره ساخت کشور نیز اندازه گیری شده است.
نتایج نشان می دهد که افزایش ضخامت شیشه ها، استفاده از شیشه هایی با ضخامت متفاوت و افزایش فاصله بین دو شیشه در سیستم های دو جداره، لمینیت کردن یک یا هر دو شیشه به ویژه استفاده از لمینیت آکوستیکی و نیز نحوه صحیح نصب، باعث بهبود صدابندی می شود.
هم چنین در این پژوهش صدابندی انواع شیشه ها با نرم افزار INSUL مورد مطالعه قرار گرفته است. تطبیق نسبتا خوب نتایج حاصل از اندازه گیری و محاسبات با نرم افزار نشان می دهد که در موارد لازم می توان از این نرم افزار به منظور پیش بینی افت صوتی شیشه ها استفاده کرد.
با استفاده از این نرم افزار تاثیر ترکیب های مختلفی از یک دیوار مرکب که در آن از شیشه تک جداره، پنجره با شیشه لمینیت و پنجره دوجداره استفاده شده است، بر صدابندی و میزان نوفه زمینه یک فضا مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج به دست آمده از نرم افزار نشان می دهد که استفاده از یک پنجره دوجداره و لمینیت در بهبود صدا بندی یک دیوار مرکب بسیار موثر است.
فهرست مطالب کتاب