شناسایی و اولویت بندی موانع رشد صادراتی در شرکت فراصنعت شمال

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی تحقیقات کاربردی در اقتصاد پویا، مدیریت و حسابداری نوین
  • کد COI اختصاصی: DEMMA01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه عرب کلمری

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی راه دانش

احمد جعفری صمیمی

عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران

فاطمه عظیمی راد

دانشجو موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی راه دانش

چکیده

صادرات متداولترين، ساده ترين و راحت ترين راهبرد جهانی شدن شركت هاي كوچك و متوسط است. اغلب كشورها باگسترش حجم تولیدات و تنوع بخشی به صادرات خود، خواهان بهبود تراز تجاري و ايجاد فرصت هاي شغلی جديدند وهمزمان، به انتقال فناوري و آثار مثبت تجارت بین الملل می انديشند.هدف از تحقیق حاضر شناسايی و اولويت بندي موانع رشد صادراتی در شركت فراصنعت شمال بوده است. قلمرو زمانی تحقیقاز دي ماه سال 1397 تا شهريور 1398 بوده است. بدين منظور پس از مطالعه ادبیات تحقیق، موانع رشد صادراتی در شركتفراصنعت شمال به 6 بخش موانع محصول، موانع اطلاعاتی، موانع عملیاتی و موانع بازاريابی، موانع محیطی خرد و كلان تقسیمبندي شد. روش تحقیق توصیفی- پیمايشی بوده و جامعه خبرگی تحقیق با توجه به تکنیك رياضی FAHP شامل 10 نفر ازخبرگان و مديران شركت فراصنعت شمال واقع در شهرک صنعتی بشل بوده اند كه داراي سابقه كاري بالاي 5 سال وتحصیلات بالاي لیسانس بوده اند. ابزار جمع آوري داده ها نیز پرسشنامه مقايسات زوجی بوده است كه شامل 6 پرسشنامهمربوط به متغیرها و يك پرسشنامه كلی بوده است. نتايج اولويت بندي شاخص هاي اصلی موانع توسعه صادرات نشان داده استكه شاخص هاي موانع محیطی كلان، موانع مربوط به محصول، موانع بازاريابی، موانع عملیاتی، موانع محیطی خرد و موانعاطلاعاتی به ترتیب اولويت هاي اول تا ششم را به خود اختصاص داده اند. همچنین براي هر كدام از متغیرها نیز مقايساتزوجی عوامل صورت گرفته و اولويت عوامل هر كدام از متغیرها مشخص شده است. در پايان نیز بر اساس نتايج حاصل ازاولويت بندي متغیرها پیشنهادات كاربردي ارائه گرديده است.

کلیدواژه ها

موانع رشد صادراتی، موانع محیطی کلان، موانع محصول، موانع بازاریابی، موانع عملیاتی، موانع محیطی خرد، موانع اطلاعاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.