جایگاه شناسی معنویت در آموزه های قرآنی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دین,معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL01_296
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه سادات حسینی

طلبه مقطع کارشناسی ارشد فقه خانواده

محمدجواد بحرینی

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه

چکیده

برای مقابله با بحران معنویت و شیوع معنویتهای کاذب و غربی، ضروری است تا ابعاد معنویت اسلامی تبیین گردد. از بهترین منابع برای تحقق این مهم، قرآن کریم می باشد؛ زیرا هدف آموزه های قرآنی، رشد و تعالی بعد معنوی وجود انسان است .لذا، نوشتار حاضر با عنوان »جایگاه شناسی معنویت در آموزه های قرآنی« با هدف تبیین ابعاد مختلف معنویت اسلامی از منظر آموزه های قرآن با رویکرد کاربردی سازی آموزه های قرآنی در ابعاد مختلف زندگی، با روش تحلیلی – توصیفی بعد از جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای صورت گرفته است و نگارندگان به نتایج ذیل دست یافته اند:1. به مجموعه تعالیم و اصول نظام مند قرآن که عملیاتی سازی آن موجب رشد بعد معنوی وجود انسان میگردد، آموزه قرآنی گویند.2. معنویت، نوعی باور و رویکرد به جهان هستی است که انسان معنوی با بکارگیری آن درصدد است تا تفسیری معنوی از جهان، انسان و رابطه انسان و جهان ارائه دهد .3. مبانی معنویت اسلامی، اصالت روح، فطرت، عالم غیب و شریعت می باشد.4. مؤلفه های معنویت اسلامی، عقلانیت، اعتدال و عبودیت میباشد که کارکردهای فراوانی را در زندگی فردی و اجتماعی بدنبال دارد.

کلیدواژه ها

معنویت، دین، قرآن، آموزه های قرآنی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.