بهبود توجه دانش آموزان به درس هدیه های آسمانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دین,معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL01_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2029
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه انتظام

دانشجوی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید هاشمی نژاد

ستاره نادری

دانشجوی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید هاشمی نژاد

سیده ملیکا امیری نژاد

دانشجوی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید هاشمی نژاد

چکیده

درس هدیه های آسمان، یکی از واحدهای درسی مقطع ابتدایی است که در آن، به آموزش مفاهیم اعتقادی، اخلاقی و احکام پرداخته می شود. هدف از انجام این پژوهش، ارائه راه حل برای بهبود کم توجهی به این درس در مدارس، از سوی معلمان، خانواده ها، دانش آموزان و مدیران مدرسه است. ابتدا، پرسشنامه ای تنظیم کردیم و آن را دراختیار 30 نفر از معلمان رسمی آموزش و پرورش قرار دادیم تا به کمک نتایج آن، یک دید نسبتا کلی از زاویه نگاه معلمان، به این درس و میزان تسلط شان در تدریس این درس، به دست آوریم. بعد از آن به سراغ 5 نفر از مدرسان برتر تدریس هدیه های آسمان رفتیم و با آن ها مصاحبه ای انجام دادیم. از مصاحبه شوندگان خواستیم تا میزان اهمیت درس هدیه های آسمان، دلایل بی مهری نسبت به این درس در مدارس و راهکارهای پیشنهادی خود را برای بهبود وضعیت تدریس و ارائه ی این درس را برایمان تبیین کنند. نتایج به دست آمده از کدگذاری و مقوله بندی داده های به دست آمده از انجام مصاحبه ها، این نکته را بیان می کند که روش های تدریس غیرفعال، محتوای غیرفعال، کم اهمیت بودن نمره ی این درس نسبت به نمره ی علوم پایه و عدم تخصص گرایی در انتخاب معلمان این درس از سوی مدیران، علل اصلی مهجور واقع شدن این واحد درسی نسبت به بقیه دروس است. در انتهای این پژوهش راهکارها و طرح درس های نوین و فعالی به عنوان پیشنهاد برای معلمان و مدرسان این درس، بیان شده است، تا با استفاده از این نمونه ها، کلاس های درس جذاب تر، فعال تر و مفیدتری در زنگ هدیه های آسمان مدارس، داشته باشیم.

کلیدواژه ها

هدیه های آسمان، تدریس فعال، تجربیات برتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.