بررسی حقوقی نکاح موقت ازمنظر آیات و روایات

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دین,معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL01_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره السادات کاویانی

چکیده

ازدواج موقت یکی از سنت های گرانبهای پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ است که در زمان ایشان حلال شده است. هر چند ایشان همه افراد به خصوص جوانان را به ازدواج دائم ترغیب و سفارش می نمودند، ولی به علت وجـود علـل مختلفـی همچـون فراهم نبودن زمینه و شرایط ازدواج دائم یا دوری از همسر به خاطر جنگ یا مسافرت، فرد احساس شدید نیـاز بـه ارضـاء میـل جنسی خود پیدا می کرد، و می ترسید که به گناه بیافتد، ازدواج موقت را به امر الهی حـلال نمودنـد. تـا اولا بـا گنـاه و فحشـا مقابله بشود و ثانیا0 از این راه فرد به یک لذت مطبوع و مشروع برسد.عقد موقت نیز از لحاظ حقوقی و قانونی همانند عقـد دائـم است و تفاوتی از این حیث ندارد اما تنها مسألهای که میتوان به عنوان وجه تمایز ذکر کرد مدتی است که در عقد موقت بیـان میشود. در حقیقت نکاح موقت عقد منقطع است که مدت آن با توافق طرفین ذکر میشـود. مـدت معـین و مهـر مشـخص دو رکن اساسی ازدواج موقت است که باید حین اجرای عقد مورد توجه قرار بگیرد.در این مقاله سعی شده است بر مبنـای احکـام حقوقی و تفسیری، تفاوت این دو عقد بررسی گردد، مزایا و معایب عقد موقت و موانعی که برای آن ذکر شده است، بیان شود.

کلیدواژه ها

ازدواج موقت ، احکام ، حقوق، متعه، نکاح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.