سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: CPLEE01_019
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 87
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله الگوی قدرت دوگانه سلطان فقیه در عصر محمد شاه قاجار
چکیده مقاله:
براساس مبانی اسلام، حاکمیت (سلطنت) از آن خداست که این مقام از جانب خدا به پیامبر ص اسلام تفویض شده است. یکی از ارکان اعتقادی شیعه اثنی عشری، اصل امامت است یعنی بازبودن دایره نبوت و تداوم آن در ولایت علی (ع) تا امام مهدی (عج) است. از این رو همه ی خلفا یا حکامی که حکومتشان خارج از دایره ی اصمامت است سلاطین جور و غاصب مقام امام به شمار می روند. بر این اساس در دوره غیبت امام مهدی (عج) تمام حکومت ها نا مشروع و غاصب دانسته شده اندبا فرو پاشی خلافت عباسی، در عصر ایلخانان به تدریج اندیشه های شیعی و صوفیانه گسترش یافت. در این دوره سید حیدر آملی اندیشه شیعی _ صوفی را مطرح کرد. در عصر صفوی الگوی قدرت دوگانه سلطان _ فقیه، به شاهان صفوی جواز شرعی داد. بر اساس این الگو، شاهان صفوی از سوی فقهای شیعه از جمله کرکی و مجلسی به رسمیت شناخته شدند از سوی دیگر فقهای شیعه نیز مورد حمایت شاهان صفوی قرار گرفتند. با سقوط قدرت صفویان، الگوی قدرت دوگانه در عصر افشار و زند رو به افول نهاد. پس از تشکیل حکومت قاجار، در دوره فتحعلی شاه الگوی قدرت دو گانه شیعه صفوی باز ولید شد. در این دوره که مقارن با غلبه اندیشه فقهای اصولی (اصولی گری) بر اخباریون (اخباری گری) بود روابط نزدیکی بین فقهای اصولی شیعه با شاه قاجار بر قرار شد. در دوره فتحعلی شاه نوعی تمکین در برابر فرامین علما وجود داشت که بارزترین آن وقوع جنگ های دوره دوم ایران و روس بود. در پی گسترش روابط ایران و غرب و ورود تجدد به ایران به تدریج الگوی قدرت دو گانه سلطان _ فقیه با چالش جدی مواجه شد.منجر به کاهش قدرت فقها در دوره محمدشاه شد.
کلیدواژه ها:
الگوی، قدرت، سلطان، فقیه، محمدشاه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1129247/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:علی زاده جدا، زهرا و خدری زاده، علی اکبر و کلهر، محمد،1399،الگوی قدرت دوگانه سلطان فقیه در عصر محمد شاه قاجار،کنفرانس بینالمللی جهش تولید و اثرات آن بر اقتصاد ایران در سایه بحران کرونا،تهران،،،https://civilica.com/doc/1129247
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، علی زاده جدا، زهرا؛ علی اکبر خدری زاده و محمد کلهر)
برای بار دوم به بعد: (1399، علی زاده جدا؛ خدری زاده و کلهر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
نوع مرکز: دانشگاه آزاد
تعداد مقالات: 3,655
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر گرایش به مشتریان، رهبری اخلاقی و شدت رقابت بر عملکرد شرکت ها
- مدل سازی تاثیرگذاری اجزای سرمایه فکری بر توان رقابت اقتصادی و سنجش پیامدهای اقتصادی
- تأثیر عدم اطمینان محیطی بر ارتباط بین حق الزحمه غیر عادی حسابرسی و احتمال وقوع تقلب در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- بررسی تاثیرپیچیدگی محیطی برارتباط بین معاملا ت با اشخاص وابسته و حق الزحمه غیرعادی حسابرسی
- تاثیر دوره تصدی حسابرس داخلی بر ارتباط بین کیفیت اقلام تعهدی و هزینه مالی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.