اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر هیجان بر بهبود کنترل هیجانی دختران در شبکه های اجتماعی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی روانشناسی، علوم تربیتی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SEPP10_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی صدیقی

گروه روان شناسی، واحد قائنات، دانشگاه آزاد اسلامی، قائنات، ایران

فاطمه آذرنوشه

گروه روان پرستاری، واحد قائنات، دانشگاه آزاد اسلامی، قائنات، ایران

دریا محبتی

گروه روان پرستاری، واحد قائنات، دانشگاه آزاد اسلامی، قائنات، ایران

سعید شکوهی زاده

گروه روان پرستاری، واحد قائنات، دانشگاه آزاد اسلامی، قائنات، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر هیجان بر بهبود کنترل هیجانی دختران در شبکه هاياجتماعی انجام شد. روش پژوهش نیمه ازمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون بود. جامعه آماري پژوهش کلیه دانشجویاندختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائنات در سال تحصیلی 1399 که کاربر شبکه هاي مجازي تلگرام بودند. از این جامعهآماري، ابتدا طی فراخوان 100 نفر به صورت دردسترس انتخاب شدند آنها به ابزارهاي پژوهش (پرسشنامه کنترل هیجانیراجرز و نشوور ( 1987 )) پاسخ دادند (پیش آزمون) در مرحله بعد از بین کسانی که نمرات پایین تر از میانگین کسب کردند بهصورت تصادفی تعداد 40 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند (هرگروه 20 نفر). گروه آزمایش تحت 7 جلسه 45 دقیقه اي گره درمانی مبتنی بر هیجان جانسون ( 2004 ) قرار گرفتند و گروهکنترل درمانی دریافت نکرد. در پایان هر دو گروه مجددا به ابزارهاي پژوهش پاسخ دادند. اطلاعات جمع آوري شده با نرم افزار spss-22 و تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرا گرفت. نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیره نشان داد تفاوت مشاهده شده بین میانگین هاي نمرات کنترل هیجانی شرکت کنندگان گروه آزمایش– کنترل برحسب عضویت گروهی در مرحله پس آزمون با 99 درصد اطمینان معنی دار می باشد. همچنین نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که بعد از حذف اثر پیش آزمون نمره کنترل هیجانی اثر اصلی گروه (گروه درمانی مبتنی بر هیجان) بر نمره هاي پس آزمون معنی دار است؛ یعنی گروه درمانی مبتنی بر هیجان بر بهبود کنترل هیجانی دختران در شبکه هاي اجتماعی موثر است.

کلیدواژه ها

شبکه اجتماعی، کنترل هیجانی، گروه درمانی مبتنی بر هیجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.