بررسی اثرات کیفیت محصولات کشاورزی بر رونق تولیدات غذایی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FOODCONG01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرک واتگر

مدیر کنترل کیفی شرکت آذرنان نظری

چکیده

بخش کشاورزی در جهان یکی از مهمترین بخش های اقتصادی است که مستقیماً با امنیت غذایی و سلامت جامعه در ارتباط بوده و نقش برجسته ای در توسعه و استقلال کشورها دارد. خوداتکایی در تأمین امنیت غذایی از طریق افزایش تولید محصولات کشاورزی است. متأسفانه از نگاه کشورهای جهان سلطه، غذا عملاً به یکی از اهرم ها و حربه های اعمال فشار بر سایر کشورها برای پیشبرد سیاست خارجی و اغراض سلطه گرایانه بدل شده است. این مهم به خوبی نشانگر اهمیت دو چندان بخش کشاورزی و ضرورت عدم وابستگی و استقلال حداکثری در تولید غذا و تامین امنیت غذایی کشور است. این بخش به علت ارتباطات گسترده ای که با سایر بخش های اقتصادی دارد می تواند با رشد خود زمینه تولید ثروت، ایجاد بازار، ارزآوری، اشغال و رشد صنعت را فراهم نماید. البته در این میان توجه به ویژه هر کدام از اجزاء و عوامل دخیل در تولید غذا اعم از آب، خاک، نیروی انسانی متخصص، دانش و تکنولوژی و سرمایه گذاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پژوهش حاضر با رویکردی توصیفی تحلیلی به بررسی کیفیت کشاورزی در ایران و اثرات آن بر رونق تولید غذایی پرداخته است. بررسی ها نشان می دهد کشور ایران با توجه به موضوع تحریم، نیازمند برنامه های اساسی برای بالا بردن کیفیت کشاورزی است. هرچه کیفیت کشاورزی بالتر رود، رونق تولید محصولات غذایی بیشتر می شود. در پایان راهکارهایی از جمله نگاه استراتژیک و توجه همه جانبه به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و برنامه ریزی کلان منطقه ای جهت اجرای برنامه هایی برای مطلوبیت کشاورزی در ایران مطرح شده است.

کلیدواژه ها

اقتصاد، تحریم، رونق تولید، کشاورزی، محصولات غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.