غیر متحرک کردن فلزات سنگین دریک خاک آلوده

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,071

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_214

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

آلودگی خاک خطرات روز افزونی برای سلامتی انسانها و محیط زیست دارد. عناصر سنگین از جمله مهمترین آلاینده های محیط زیست به شمار مییابند که در چند دهه اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته اند. تجمع عناصر سنگین در خاک، بویژه در زمین های کشاروزی، امری تدریجی بوده و غلظت عناصر سنگین می تواند به سطحی برسد که امنیت غذایی بشر را تهدید نماید. سالانه هزاران تن از این عناصر که ناشی از فعالیتهای شهری، صنعتی و کشاورزی است، وارد خاک می شود. مطالعه محققان مختلف در داخل کشور نشان می دهد که تشدید فعالیت های صنعتی در کشور از یک سو و عدم رعایت مسائل و استانداردهای زیست محیطی از طرف بعضی از صاحبان صنایع از سوی دیگر موجبات آلودگی محیط زیست بعضی ا زمناطق کشور را فراهم ساخته است (1).گزارش ارائه شده از بعضی از استان های کشور حاکی از آلودگی خاک های کشاروزی در اثر فعالیت کارخانجات ذول فلز، جنگ تحمیلی و استفاده از پسماندهای صنعتی به ترتیب در استان های زنجان ، خوزستان و همدان است (2، 3و4) . استفاده از غیر متحرک کنندههای شیمیایی یک روش اصلاحی برای کاهش حلالیت فلزات سنگین و جلویگری از ورود آنها به آب های سطحی و زیر زمینی و همچنین سیستم ریشه و اندام های گیاهی و در نتیجه چرخه غذایی انسان است که از ترکیبات آلی و معدنی مختلف برای این منظور استفاده می شود. استفاده از این مواد زمانی امکان پذیر است که از ظنر اقتصادی مقرون به صرفه باشند. به دلیل اهمیت حفظ محیط زیست و خطرات بالقوه ای که این فلزات برای سلامتی انسان دارند مطالعه بر روی اصلاح خاک های آلوده به فلزات سنگین و یافتن مواد غیر متخرک کننده موثر و اقتصادی امری ضروری ولازم به نظر میرسد.

نویسندگان

بیتا بندپی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

احمد گلچین

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

درویشعلی عموزاده

سرپرست سازمان محیط زیست استان زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسدی، م.و ک. آذری. 1382. بررسی شدت و قدرت آلودگی ...
  • افیونی، م.، ح. خادمی، ح. شریعتمداری، م. امینی و ا. ...
  • چرم، م. ول. قنبری زاده. 1382. اثرات جنگ تحمیلی بر ...
  • گلچین، ا.1382. فعالیت های صنعتی و آلودگیهای خاکهای کشاورزی به ...
  • ملکوتی، ج. 1373. حاصلخیزی خاکهای مناطق خشک. انتشارات دانشگاه تربیت ...
  • Berti, W.R and S.D. Cunningham. 1997. In place inactivation of ...
  • Cooper, E.M., D.G. Strawn, J.T. Sims, D.L. Sparks, and B.M. ...
  • _ Hettiarachchi, G.M., G.M. Pierzynski, J. Zwonitzer, and M. Lambert. ...
  • Mcgowen, S.L., N.T. Basta and G.O. Brow.2001 Use of D ...
  • نمایش کامل مراجع