مطالعه تطبیقی جعل وسندمجعول درحقوق ایران وانگلستان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
  • کد COI اختصاصی: LPCONF01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید مقصودی

کارشیاسی حقوق، دانشگا آزاد اسلامی، واحد میمه

چکیده

هدف از انجام این تحقیق، شناسایی پدیده های مختلف ناشی از جعل اسناد سجلی و تحلیل آن پدیده ها به منظور پیشگیری از وقوع جرایم در حقوق ایران و انگلستان است. روش پژوهش بصورت توصیفی- تحلیلی و از طریق فیش برداری از کتب، مجلات و نوشتارها، سایت های حقوقی و جمع آوری و بررسی آنها، کسب نظر اساتید دانشگاهی و حوزوی و نیز مراجع دخیل در امور حقوقی بوده است. بنابراین، یافته های تحقیق نشان دادند، واکنش نسبت به جرم جعل و استفاده از سند مجعول در حقوق ایران و انگلستان تا حد معقول تطبیق دارد و حقوق هردو کشور برای جرم جعل مجازات شدیدی تصویب نموده است و لیکن از منظر ارکان با هم متفاوت می باشد. زیرا، در حقوق ایران سه رکن برای جرم جعل عنوان شده ولی در حقوق انگلستان این عنصر دو نوع بیان شده و در مورد وجوه تشابه نیز می توان چنین بیان کرد که، هر دو کشور ایران و انگلستان برای جعل و استفاده از اسناد مجعول مجازات حبس و یا جریمه تعیین نموده اند و در اینکه حقوق هر دو کشور مذکور جعل و استفاده از سند مجعول جرم تلقی می گردد شکی نیست و تنها تفاوت جرائم یاد شده در میزان مجازات و یا ارکان و عناصر آن می باشد.

کلیدواژه ها

جعل، استفاده از سند مجعول، سند، جرم، مجازات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.