سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: ICJLP01_048
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 45
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 19 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مسئولیت مدنی حرفه ای مهندسان ناظر در پروژه های ساختمانی
چکیده مقاله:
وفق قانون مسئولیت مدنی، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی در برابر ضرر و صدمه وارده به دیگران مسؤول هستند و برای جبران آن می بایست اقدام کنند، در این میان پروژه های ساختمانی با توجه به فراگیر بودن ان ها و کثرت تعداد اشخاصی که درگیر انجام و یا بهره گیری ازان هستند، از جهت خسارات و جبران خسارات مرتبط با آن اهمیت ویژه ای دارند؛ جبران خسارات وارده وفق منطوقصریح مواد 12 و 13 قانون مسؤولیت مدنی به عهده کارفرمایان است، اما ضوابط مسؤولیت مهندسان ساختمان، ایشان را نیز در موارد صور و اشتباه، در برابر کارفرما و اشخاص ثالث مسؤول معرفی می کند که این مساله صرف نظر از امکان رجوع کارفرما ب ایشان منشا خلط مسؤولیت و عدم وضوح شخص جبران کننده خسارات شده است که انچه نیز تفصیلاً در این پژوهش به آن پرداخته میشود ان است که، کارفرمایان و مهندسان در امور ساخت و ساز پروژه های ساختمانی، کار خود را به جامعه عرضه می کنند و مسؤول تقصیرهایی که در نتیجه عرضه ی نامطلوب پروژه های خود بوجود می اید هستند. لذا آنان باید حداقل استحکام بنا و قوانین را رعایت کنند و چون با علم و تخصص دست به تولید زده اند زیان دیده به اثبات تقصیر نیازی ندارد و تقصیر آنان مفروض و مبتنی برهمین نظریه می باشد، همچنین مطابق ماده 12 قانون مسؤولیت مدنی انان مسؤول جبران خساراتی هستند که از سوی انها بوجود امده است و همچنین تعهدی که انان در برابر اقدامات انجام شده دارند، تعهد به نتیجه مری باشرد کما انکه از یک شخص حرفه ای و متخصص پذیرفته نمی شود که موانع طبیعی را پیش بینی ننماید زیرا: در این حرفه، تضمین نتیجه و پیش بینی موانع امکان دارد. لذااثبات رعایت احتیاط های لازم و کوشش در راه رسیدن به مولوب برای برائت انان کافی نیست و نه تنها انتقال گیرنده پروژه های ساختمانی می تواند از تضمین صریح و عرفی پیمانکاران و مهندسان استفاده ببرد بلکه هر زیان دیده نیز می تواند با استفاده از قواعد مسؤولیت قهری، جبران خسارت خود را از ننان موالبه نماید. همچنین مهندسان و کارفرمان تنها با اثبرات وجود حوادث غیر قابلپیش بینی، خارجی و احترازناپذیر می توانند خود را از مسؤولیت مبرا سازند
کلیدواژه ها:
مسؤولیت مدنی، کارفرما، مهندس ناظر، پروژه ساختمانی، جبران خسارت .
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1118539/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اکبری، اسحاق و اکبری، احسان و موسوی، سیدسعید و فارسی، محمد،1399،مسئولیت مدنی حرفه ای مهندسان ناظر در پروژه های ساختمانی،کنفرانس بین المللی فقه،حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام،کرج،،،https://civilica.com/doc/1118539
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، اکبری، اسحاق؛ احسان اکبری و سیدسعید موسوی و محمد فارسی)
برای بار دوم به بعد: (1399، اکبری؛ اکبری و موسوی و فارسی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اصل تاخر حادث و آثار آن در حقوق موضوعه و مطالعات فقهی
- بررسی نظریه برچسب زنی از دیدگاه اسلام
- تاثیر گذاری جنسیت در مجازات مجرم در فقه و حقوق ایران
- بررسی حقوق تجارت الکترونیک
- بررسی مشروعیت تنزیل در اسناد تجاری و مبانی فقهی و حقوقی آن
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.