ارزیابی آسیب های امنیت اجتماعی مسکن مهر با روش تحلیل مسیر (مورد پژوهی: شهر جدید پردیس)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 714
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفرسادات میرمیران

دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی گرایش برنامه ریزی شهری و منطقه ای دانشگاه هنر تهران، ایران

علی سمیاری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد شهرسازی گرایش برنامه ریزی شهری و منطقه ای دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران

چکیده

نیاز به امنیت از جمله نیازهای بنیادی و طبیعی بشری است که حصول آن مهمترین هدف انسان در زندگی اجتماعیاست. امروزه امنیت از شاخصه های کیفی زندگی در شهرهاست و آسیب های اجتماعی از مهمترین پیامد های مختلفامنیت به شمار می رود. در کشور ما، بدون توجه به تجربه ی شکست خورده کشورهای اروپایی و غربی، پیشنهاد اجرایطرح مسکن مهر را با هدف تامین سرپناه برای اقشار کم درآمد و دهک های پایین جامعه، عمدتا در مناطق پیراشهریداد. این پروژه با چالش هایی رو به روست. هدف پژوهش پیش رو بررسی آسیب های اجتماعی سکونت در مسکن مهر بارویکرد انتظامی در واحدهای مسکونی مسکن مهر شهر جدید پردیس است. پژوهش حاضر بر این فرض استوار است کهبین آسیب های اجتماعی و مولفه های تفکیک و جدایی گزینی اجتماعی، گم نامی و خلا هنجاری، تعارض فرهنگی،کاهش سرمایه های اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد روش پژوهش توصیفی، تحلیلی و پیمایشی بوده و جامعه آماریشامل 40 هزار نفر ساکنان مسکن مهر شهر جدید پردیس بود که از این جامعه که با استفاده از فرمول کوکران با سطحاطمینان 95 درصد، 400 پرسشنامه به صورت تصادفی انتخاب شدند. در نهایت تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده ازنرم افزار Spss و روش تحلیل مسیر یا path analysis که روش آماری کاربرد ضرایب بتای استاندارد رگرسیون چندمتغیرى در مدل هاى ساختاری است، انجام گردیده است. نتایچ پژوهش نشان می دهد که مولفه های پژوهش 90% ازمتغیر اصلی تحقیق را تبیین می کنند. در الگوی بدست آمده، تعارض فرهنگی با ضریب اهمیت 1.478 و تفکیک وجدایی گزینی اجتماعی با ضریب اهمیت 1.428 بالاترین تاثیر بر متغیر اصلی پژوهش یعنی آسیب های اجتماعی دارد.گم نامی و خلا هنجاری نیز کمترین تاثیر را دارد.

کلیدواژه ها

آسیب های اجتماعی، امنیت، مسکن مهر، امنیت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.