سنتز بیوپلاستیک ضد میکروب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 634
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده عسگری

سرپرست گروه پژوهش، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد واحد علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی، گرایش فیتوشیمی، تهران، ایران

گلسا شیرکانی

پژوهشگر مجتمع آموزشی حضرت معصومه (س)، بخش شیمی و نانوتکنولوژی، تهران، ایران

کتایون پیرنون

پژوهشگر مجتمع آموزشی حضرت معصومه (س)، بخش شیمی و نانوتکنولوژی، تهران، ایران

چکیده

در جهان امروز، تاثیرات مخرب محیطی ناشی از تجمع مواد پلاستیکی و غی رتخری بپذیر یکی از مهمترین نگرانی ها است.این مشکلات، زمینه ساز توسعه پلاستیک زیست تخریب پذیر مانند پلاستیک با منشا گیاهی شده است. در سال های اخیرتوجه ویژه ای در زمینه استفاده از مواد نگهدارنده طبیعی از جمله اسانس و عصاره گیاهی در مواد خوراکی به وجود آمدهاست. هدف از این پژوهش سنتز بیو پلاستیک با خاصیت ضد میکروب است از پلیمر نشاسته به دلیل قابلیت فیلم سازی،قیمت مناسب و دردسترس بودن برای سنتز بیوپلاستیک استفاده شد و مقادیر مختلف گلیسیرین برای افزایشکشش پذیری بیوپلاستیک مورد آزمایش قرار گرفت. عصاره برگ های گیاه نعنا با حلال آب و اسانس آن با روش تقطیربا آب تهیه شد و برای ایجاد خاصیت ضدمیکروب جداگانه به بیوپلاستیک اضافه شدند. در این پژوهش مشخص شد کهشکل و ظاهر پلاستیک نشاسته ای مشابه پلاستیک نفتی می باشد و با افزایش مقدار گلیسیرین تا % 75 از جرم نشاسته،میزان کشش پذیری بیوپلاستیک افزایش یافته است. افزودن اسانس و عصاره نعنا در بیوپلاستیک باعث ایجاد خاصیتضدمیکروب شد. نتایج نشان داد نان در بیوپلاستیک حاوی اسانس نعنا ماندگاری بیشتری داشته است اما به دلیل هزینهو زمان بیشتر استخراج اسانس از گیاه و همچنین شکنندگی بیشتر بیوپلاستیک حاوی اسانس، عصاره گیاه پیشنهادمناسب تری برای ایجاد خواص ضدمیکروبی بیوپلاستیک است. در نتیجه بیوپلاستیک ضدمیکروب می تواند به عنوانجایگزین مناسبی برای پلاستیک معمولی غیر قابل بازیافت در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

بیوپلاستیک، گیاه نعنا، اسانس، عصاره، ضدمیکروب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.