بررسی تأثیر طراحی محیط درمانی کودکان، در تسریع روند بهبود، با رویکرد ایجاد حس تعلق به مکان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مارال سیدمعصومی

کارشناس ارشد معماری،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد

چکیده

انسان به عنوان یک پدیده زیستی- روانی- اجتماعی، در تعامل با محیط خود قرار دارد. روانشناسی محیطی، علم بررسی ارتباطات و کنش های انسان با محیط بیرونی و بررسی تأثیر و تأثر متقابل انسان و محیط است. امروزه با در نظر داشتن م یزان تأثیر مفاهیم روانشناسیمحیطی در کیفیت محیط، ضرورت توجه به این مقوله در طراحی فضاهای درمانی جهت دستیابی به یک فضای مطلوب بر ای بیماران امریمهم تلقی می شود. در قرن معاصر موضوع رابطه انسان و محیط و قابلیت ترجمه آن به زبان طراحی محیط و معماری، مورد توجهپژوهشگران این حوزه از دانش بوده است. در این راستا شناخت انسان و ویژگی های محیط زندگی او و چگونگی برقراری رابطه میان ایندو عامل اهمیت دارد. از آنجا که محیط های درمانی دارای اهمیت ویژه جهت طراحی می باشند، و با توجه به اینکه کودکان در محیطهای درمانی نسبت به سایر گروه ها آسیب پذیرتر هستند، لذا در پژوهش پیش رو به بررسی مولفه های موثر در طراحی بر تسریع روندبهبود کودکان و ایجاد آرامش روانی آن ها در محیط های درمانی پرداخته شده است، که در واقع ایجاد حس تعلق در کودکان نسبت بهمحیطشان راه حلی مناسب و کارآمد جهت تسریع روند درمان میگردد. این مطالعه با رویکرد توصیفی تحلیلی و روش مطالعات کتابخانهای به بررسی تأثیر طراحی معماری محیط های درمانی در روند بهبود کودکان می پردازد.

کلیدواژه ها

روانشناسی محیط، احساس تعلق خاطر، حس مکان، تسریع روند درمان، کودک، معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.