عصمت انبیاء و معصومین در قرآن و روایات

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش علوم انسانی (پیشرفت های نوین در عرصه علم و فراعلم)
  • کد COI اختصاصی: ELMCONF03_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان احسانی

شهراراک

احمد خوشدونی فراهانی

شهراراک

چکیده

؛«عصمت» در لغت به معناي باز داشتن و حفظ کردن است و در اصطلاح، لطفی الهی به بندگان خاص است که به واسطه آن، بنده با اختیار خود از فعل قبیح خودداري می کند. عصمت داراي درجاتی است که می توان آنرا در چهار سطح 1۔ عصمت در عقاید، 2۔ عصمت در امر تبلیغ،3- عصمت در بیان احکام و 4- عصمت در افعال وامور عادي قرار داد. در اینکه برخورداري از کدام یک از درجات فوق براي انبیاء ضروري است،در بین دانشمندان اسلامی دیدگاه هاي متفاوتی وجود دارد، امّا بیشترین دلائل منکرین عصمت انبیاء مربوط به درجه ي آخرعصمت یعنیعصمت در زندگی عادي و آنچه به غیر وحی مربوط می شود، می باشد. در این مقاله با نگاه به چیستی عصمت، دلائل عصمت از دیدگاه قرآنکریم مورد بررسی قرار گرفته و آنگاه برخی آیات که موهم عدم عصمت برخی از انبیاء الهی ومعصومین هستند مورد ارزیابی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

عصمت، انبیاء، معصومین، قرآن کریم، روایات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.