مدلسازی حذف سختی آب مورد نیاز برجهای خنک کننده

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش چیلر و برج خنک کن
  • کد COI اختصاصی: CHILLER02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین احمدپور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان ، گروه مهندسی شیمی ، آبادان ، ایران

خشایار شکیبی

شرکت هم اندیشان انرژی کیمیا

منصور کلباسی

دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران)

داریوش غلامزاده

دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران)

چکیده

در غشا های بدون حفره یا متراکم ، مکانیزم جدا سازی به وسیله نفوذ مولکولی در درون فضاهای خالی موجود در ماکرومولکول های سازنده غشا کنترل می شود.در این تحقیق، بر مبنای معادله یک بعدی دونان و بر پایه معادله نرنست -پلانک ، فرایند نرم کردن آب سخت مدل سازی شده و متناسب با آن چند برنامه کامپیوتری توسط شده و سپس با داده های آزمایشگاهی که از منابع معتبر جمع آوری شده بود مقایسه گردیده و به کمک آنها دو ویژگی مهم یک غشا یعنی شار حجمی و میزان دفع یون مورد بررسی قرار گرفت.برای این منظور از گلوکز به عنوان یک محلول بدون بار برای بدست آوردن میزان نفوذ پذیری و شعاع حفرات استفاده شده است. همچنین از محلول کلرید سدیم و کلرید منیزیم برای بررسی تاثیر محلولهای تک ظرفیتی و دوظرفیتی (همان عامل سختی آب) برشارمولی و میزان دفع غشاهای نانوفیلتراستفاده شده است.به طور خلاصه مشاهده می شود که با افزایش شعاع حفرات غشا،،شار مولی افزایش و میزان دفع کاهش می یابد.با افزایش چگالی بارغشا، شار مولی کاهش و میزان دفع افزایش می یابد و تاثیرPHبر میزان دفع برای غشاهای با چگالی بار مثبت ومنفی متفاوت است. در این مقاله به نقش غشاها در عملیات نرم کردن آب سخت به منظور استفاده به عنوان آب تغذیه برجهای خنک کننده پرداخته و مدل مربوط به آن ارائه می شود

کلیدواژه ها

برج خنک کننده - مدلسازی- نرم کردن آب سخت- غشاء - نانوفیلتراسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.