اثربخشی آموزش ایمن سازی درمقابل استرس بر تحمل پریشانی و افکار ناکارآمد دانش آموزان تحریک پذیر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HUMANITY02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه پیام نور سمنان، ایران

فاطمه بیان فر

دکتری تخصصی روانشناسی تربیتی، استادیار دانشگاه پیام نور تهران، ایران

چکیده

آموزش ایمن سازی در مقابل استرس به عنوان یک روش درمانی برای کمک به افراد جهت رشد مهارت های مقابله با وقایع استرس زا به کار برده می شود. آموزش مهارت های ایمن سازی در برابر استرس قطعا می تواندبه دانش آموزان در جهت سازگاری اجتماعی، اخلاقی و عاطفی در زندگی یاری رساند. لذا تحقیق حاضر باهدف اثربخشی آموزش ایمن سازی درمقابل استرس بر تحمل پریشانی و افکار ناکارآمد دانش آموزان تحریکپذیر انجام پذیرفت. جامعه آماری تحقیق شامل دانش آموزان دختر متوسطه اول شهرستان قائم شهر به تعداد 395 نفر بود که تعداد 53 نفر از دانش اموزان تحریک پذیر در دو گروه 53 نفره به شیوه هدفمند در دسترسبه عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. این مطالعه یک بررسی مداخله ای بوده و روش پژوهش، نیمه آزمایشی، از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه افکار خود آیند -منفی کندال و هولون 1980، پرسشنامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر (DTS) و پرسشنامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر (DTS) استاده شد. به منظور آزمون فرضیات تحقیق از آزمون تحلیل کوواریانس (مانکوا) در نرمافزار SPSS استفاده شد. با توجه به نتایج این پژوهش، بطور کلی آموزش ایمن سازی در مقابل استرس تاثیر مثبت و معناداری بر درمان تحمل پریشانی و افکار ناکارآمد دانش آموزان تحریک پذیر داشت. به عبارت دیگرآموزش ایمن سازی در مقابل استرس سبب بهبود وضعیت تحمل پریشانی و افکار ناکارآمد دانش آموزان تحریک پذیر شده است.

کلیدواژه ها

ایمن سازی در مقابل استرس، تحمل پریشانی، افکار ناکارآمد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.