توصیه میزان کود ازته (نیترات آمونیوم) مورد نیاز توتون ویرجینیا بر اساس میزان کربن آلی موجود در خاکهای استان گلستان
محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,501
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI09_119
تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385
چکیده مقاله:
توتون به تغذیه ازت بسیار حساس بوده و گیاه بایستی ازت قابل دسترس کافی در طول مراحل مختلف رشد در اختیار داشته باشد (5). افزایش سطح مصرفی ازت به خصوص در شرایط کشت با رطوبت کافی سبب افزایش سطح مصرفی ازت به خصوص در شرایط کشت با رطوبت کافی سبب افزایش سطح برگ شده و در نتیجه نسبت وزن برگ به سطح برگ کاهش می یابد، به عبارتی ضخامت برگ کاهش یافته و قابلیت پرکنی افزایش می یابد (4). عموما ازت بیش از حد خاک سبب تولید برگهایی با رنگ قهوه ای تیره تا سیاهشده و برگها خشک و پوک و از نظر دود نیز تلخ و زننده می شوند. افزایش میزان کود ازت سبب افزایش میزان خاکستر کل، نیکوتین، ازت کلف ازت پروتئین، رزین و مواداتری شده و لیکن سبب کاهش قند می شود (3). هدف اصلی از کوددهی ازت در توتون فقط افزایش میزان محصول نبوده بلکه باید کیفیت محصول تولید شده بیشتر مورد توجه قرار گیرد(2). روشهای مختلفی جهت اندازه گیری ازت قابل استفاده گیاه در خاک وجود دارد که شامل آزمونهای تعیین پتانسیل خاک برای تامین ازت و آزمون های تعیین مقدار اولی ازت معدنی می باشد.از روش های شیمیایی آزمون تعیین پتانسیل خاک برای تامین ازت گیاه تعیین مقدار کربن آلی و ماده آلی خاک میباشد که ازت خاک رابطه مستقیمی دارند (1) ما نیز در این بررسی از این روش استفاده نمودیم.
نویسندگان
محمدتقی شامل رستمی
معاون پژوهشی
عبداللطیف قلی زاده
سرپرست بخش اگرونومی و خاکشناسی مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش (استان گلست
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :