شناخت ناهنجاری های تغذیه در باغ های سیب منطقه کاکان استان کهگیلویه و بویراحمد با استفاده از روش DOP

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,021

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_029

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

برگ اصلی ترین و مهم ترین محل متابولیسم گیاه است و غلظت عناصر غذایی در برگ در مراحل خاصی از رشد و تکامل نبات قادر است عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین تجزیه آن و تفسیر نتایج حاصبه می تواند اطلاعات خوبی از وضعیت تغذیه گیاه به دست داده و متعاقب آن توصیه های کودی مناسب انجام پذیرد. روش انحراف از درصد بهینه (Deviation from optimum percentago) که به اختصار DOP گفته می شود، جدیدترین روشی است که در تفسیر نتایج تجزیه برگی مورد استفاده قرار می گیرد. دراین روش ، برای هر عنصر غذایی شاخصی با استفاده از فرمول (1) محاسبه می گردد. [فرمول در متن اصلی مقاله] در این فرمول: c: غلظت عنصر در نمونه گیاهی با عملکرد پایین که درنظر است وضعیت عناصر غذایی آن مورد بررسی قرار گیرد. Cref: غلظت عنصر غذایی در گیاهی است که دارای عملکرد بالا بوده و از این نظر در شرایط مطلوب قرار داشته ولی از لحاظ سایر شرایط مشابه شرایط گیاهان با عملکرد پایین می باشد. این شاخص برای هر عمصر با اعداد مثبت، منفی و یا صفر مشخص می شود که به ترتیب بیان گر زیادی، کمبود یا تعادل عنصر مورد نظر در گیاه می باشد. برای اولین بار Montanes و همکاران این روش را در باغ های سیب مورد آزمون قرار داده و کارآیی را ثابت نمودند. Yuanmao همکاران با استفاده از این روش، ناهنجاری های تغذیه ای باغ های سیب را در قسمت هایی از چین مورد مطالعه قرار داده و نتیجه گرفتند که پتاسیم، منگنز و ازت در باغ ها در کمبود بودند. در سال های اخیر در بیش از 50% از باغ های سیب استان کهگیلویه و بویراحمد، درصد تشکیل میوه و عملکرد ، پایین بوده ، عوارضی چون کلروز، جارویی شدن، ریز برگی، لخت شدن سرشاخه ها، ریزش میوه و … شیوع دارد که به احتمال قریب به یقین همه ناشی از به هم خوردن تعادل عناصر غذایی در باغ های سیب می باشد. لذا با هدف شناخت ناهنجاری های تغذیه ای، شناسایی عناصر محدود کننده و همچنین کسب اطلاعات از شدت انحراف در حالت تعادل تغذیه ای، اجرای این تحقیق در باغ های منطقه، ضروری به نظر رسید و اجرا شد.

نویسندگان

کرم اله گودرزی

کارشناس پژوهشی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ملکوتی .م. ج. 1375. شناخت ناهنجاریهای تغذیه ای در درختان ...
  • Bauld, C. 1966. Leaf analysis of reciduous trees. In: Nutrition ...
  • Jiang-yuan, M., R.Gu-Man Ru and S.H. HuaiRui .1995. Nutrient diagnosis ...
  • Montanes, L, L, Heras, J. Abadia and M. Samz.1993. plant ...
  • Montanes, L., E.Monge, J.Val andM. Samz.1995. Interpretative Possibilities of Plant ...
  • Tisdale, S.L., W.L. Nelson, J.D. Beaton and J.L. Havlin. 1993. ...
  • نمایش کامل مراجع