بررسی برخی پارامترهای فیزیکوشیمیایی وفلزات سنگین پساب صنایع فلزی غرب اهواز وتاثیر آنها بررودخانه کارون
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,843
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICECRM03_053
تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1385
چکیده مقاله:
هدف از انجام این تحقیق بررسی پساب صنایع فلزی غرب اهواز و میزان آلودگی وارد شده توسط این صنایع به رودخانه کارون می باشد . صنایع مورد نظر شامل صنایع فلزی سپنتا، نورد و لوله اهواز، فولادکاویان وگروه ملی فولاد خوزستان می باشند . به منظور انجام این تحقیق 3 ایستگاه نمونه برداری برروی خروجی های پساب صنایع و 5 ایستگاه برروی رودخانه کارون دربالادست وپایین دست این نقاط درنظرگرفته شد . طی مدت 6 ماه نمونه برداری ( ماهیانه 2 بار ) 20 آزمایش فیزیکوشیمیایی طبق روش استاندارد متد انجام گرفت، که از میان آنها سه عنصر فلزسنگین کروم، روی و مس و اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD) ، روغن و گریس مورد بررسی قرارگرفته است . محاسبات انجام شده از نظر بار آلودگی نشان داد که شرکت سپنتا با میانگین سالانه 80 کیلوگرم کروم، 11003 کیلوگرم درسال مس و 1256/7 کیلوگرم درسال روی بیشترین مقدار را از نظر این سه عنصر وارد رودخانه کارون می کند . همچنین نتایج حاصل از آزمون آماری نشان داد که کمترین مقدار روی مربوط به پایین دست نورد با میانگین 395/6 وبیشترین مقدار مربوط به گروه ملی فولاد خوزستان پ ( ایین دست ) با میانگین 425/1 میکروگرم برلیتر می باشد . همچنین میانگین کروم درآخرین ایستگاه نسبت به ایستگاه اول افزایش داشته است . نتایج حاصل ازاندازه گیری دبی نشان داد که درمجموع 4572720 مترمکعب درسال پساب ازصنایع وارد رودخانه کارون
می شود که ازمیان آنها گروه ملی فولاد خوزستان با میانگین 2191752 مترمکعب در سال بیشترین مقدار ونوردلوله وفولاد کاویان با میانگین 819936 متر مکعب کمترین حجم پساب راوارد رودخانه کارون می کند .
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :