بررسی نقش تجارت الکترونیک در توسعه صادرات کالاها و خدمات به منظور کسب مزیت رقابتی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: MIEAC01_704
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3946
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مانیان

استادیار، دانشگاه تهران

محمد حسن ملکی

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی، دانشگاه تهران

محمد علی افشاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی (مسئول مکاتبات)

جواد سیاهکالی مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی

چکیده

پیشرفت روز افزون فناوری اطلاعات و ارتباطات، علی الخصوص اینترنت، رقابت تجاری بین سازمانها در جذب، نگهداری و حفظ مشتریان که منبع اصلی مزیت رقابتی برای سازمانها محسوب می شوند را به شدت افزایش داده است. در این راستا یکی از استراتژی های اصلی سازمانها در جهت بقا در بازار رقابتی و پویای امروزی روی آوردن آنها به سوی تجارت الکترونیک است. به طوری کلی خرید و فروش از طریق ابزارهای الکترونیکی که مهم ترین آنها اینترنت است- را تجارت الکترونیکی می نامند. از طرف دیگر در جهان رقابتی امروز شاهد تحولات عمیق و بنیادین در سطح کسب و کار و تغییر در آرایش قدرتهای اقتصادی هستیم. بخش زیادی از این تحولات مربوط به شناخت مزیت رقابتی توسط این کشورهای پیشرو است که با بکارگیری آن مزایای رقابتی توانسته اند به سهم بسیار بالایی در این بازار پر تحول دست یابند. در این مقاله به بررسی جایگاه تجارت الکترونیک و لزوم گسترش آن جهت توسعه صادرات غیر نفتی- صادرات کالاها و خدمات پرداخته می شود. در اینجا بتدا به بررسی ادبیات تحقیق در حوزه‌های تجارت الکترونیک و توسعه صادرات کالاها و خدمات پرداخته شده، در ادامه با بررسی پژوهش‌های صورت گرفته در ایران و سایر کشورها، مدل نهایی تحقیق را که به تبیین جایگاه تجارت الکترونیک در کسب مزیت رقابتی جهت توسعه صادرات کالاها و خدمات می پردازد، را ارائه می نماییم. در پایان مقاله با توجه به یافته‌های تحقیق، توصیه‌ها و پیشنهادات کاربردی ارائه خواهد گردید.

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیک، توسعه صادرات، کالاها و خدمات، مزیت رقابتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.