سال انتشار: 1380
کد COI مقاله: ABKHIZ01_028
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 5,729
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 5 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تاثیر احداث سدهای زیر زمینی در بهره برداری بهینه از منابع آب
چکیده مقاله:
"از آسمان آبی به اندازه فرو فرستادیم و آن را در زمین جای دادیم و محققا برای نابود ساختن آن نیز قادریم." سوره مومنون آیه 18.
چنانچه از این آیه استفاده می شود خداوند پوسته زمین را بگونه ای آفرید که چون باران فرد آید در آن نفود می کند و در زیر زمین انباشته می شود و به سفره های بزرگی از آب تبدیل میگردد لذا انسان باید این قانون حاکم بر ذخیره نزولات را پاس دارد و در تقویت و حفظ آن بکوشد.
در این راستا استحصال آب و ذخیره آن در سفره های آب زیر زمینی با روش های مختلف صورت می پذیرد. یک روش برداشت از این سفره ها حفر قنوات است که از دیرباز در سرزمینهای خشک و بیابانی مرسوم و از پیشینه تاریخی بسیار بالایی برخوردار می باشد. در این روش آب تحت الارضی از طریق یک سلسله چاهها که به واسطه کانال زیر زمینی با شیب ملایم به یکدیگر متصل شده در نقطه ای به نام مظهر قنات در سطح زمین جاری میگردد.
یکی از ایرادات عمده قنوات این است که در سالهای خشک از آبدهی آنها کاسته می شود و همچنین در مناطق کوهستانی که قنوات زهکش یکدیگر هستند، ذخیره آبی چندانی وجود ندارد. برایحل این مشکل می توان در بالا دست قنات سد زیر زمینی احداث و ذخیره قابل اعتمادی ایجاد نمود تا در فصول مختلف مورد استفاده قرار گیرد. همچنین با این روش می توان قنوات جدیدی بوجود آوردو برای برنامه ریزی استفاده بهینه از منابع آب زیر زمینی موجود بهره برداری نمود.
در این مقاله سعی شده است یکی از نمونه های اجرا شده سد زیر زمینی در منطقه ده ملا بخش بهاباد یزد معرفی و نتایج اجرای آن مورد بحث قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
سد زير زميني ، سفره هاي آب زير زميني ، قنات
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/10819/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:پیری، محمود و دانائیان، محمدرضا،1380،تاثیر احداث سدهای زیر زمینی در بهره برداری بهینه از منابع آب،نخستین همایش آبخیزداری و مدیریت استحصال آب در حوضه های آبخیز،بوشهر،،،https://civilica.com/doc/10819
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1380، پیری، محمود؛ محمدرضا دانائیان)
برای بار دوم به بعد: (1380، پیری؛ دانائیان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- سدهای زیر زمینی
- سدهای زیر زمینی – راهکار عملی برای رفع نیاز به آب در مناطق نیمه خشک
- مکان یابی مناسب سدهای زیر زمینی با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره TOPSIS و GIS در حوضه آبخیز غنچه حسن استان گلستان
- استفاده از سدهای زیر زمینی جهت تغذیه سفره های آب زیر زمینی و کنترل آب قنوات
- بررسی روشهای مختلف طراحی سدهای زیر زمینی برای ذخیره سازی آبهای زیر زمینی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.