گاومیش، دام هزاره سوم ... مقایسه قابلیت هضم و فرآورده های نهایی حاصل از تخمیر در شکمبه گاومیش با گاو

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,401

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_139

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

گاومیش تا به امروز از فراموش شده ترین دامها در بین حیوانات اهلی است و اگر چه از زمانهای قدیم اهلی شده اما ویژه گی های آن خیلی کمتر از حیوانات اهلی دیگر مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. بر اساس گزارش سازمان خوار و بار جهانی 1980FAO ) جمعیت گاومیش در جهان 121 میلیون ودر سال 1998 بالغ بر 162 میلیون راس بوده است که قریب سه چهارم آن در شالیزارهای کشورهای آسیایی نگهداری می شود. بر اساس همین گزارش، جمعیت گاومیش در ایران بالغ بر 400 هزار راس بوده که در بین 43 کشور جهان ، رتبه شانزدهم را داشته است. گاومیش به راسته سم داران و به زیر راسته زوج سمان و به دسته نشخوارکنندگان و به خانواده تهی شاخان و به زیر خانواده بووینی تعلق دارد. و بر اساس زیست گاه به دو گروه گاومیش باتلاقی وگاومیش رودخانه ای طبقه بندی میگردد. مورا، نیلی ، راوی ، نکپوری، سورتی، مه سانا و جعفر آبادی هند مشهورترین نژاد های گاومیشهای رودخانه ای هستند . گاومیش در اقتصاد بیش از 40 کشور دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و پراکندگی جغرافیایی آن همه ساله در حال افزایش است. بارزترین امتیاز این حیوان در مقایسه با سایر دامهای اهلی توانایی استفاده موثر از مواد خشبی کم ارزش نسبت به سایر گونه هاست. طی دهه های گذشته در کشورهای پرورش دهنده گاومیش ، اصلاح گران دام ، محققین و پرورش دهندگان تلاش کرده اند تا تولیدات گاومیش را بهبود بخشند و مخصوصا این تلاش در هند که بزرگترین جمعیت گاومیش دنیا با ذخایر ژنتیکی و فن آوری بهتر را در اختیار دارد بیشتر بوده است . در ایران گاومیش در استانهای شمال غربی کشور ، خوزستان، گیلان و مازنداران جایگاه اقتصادی خاصی دارد. در مورد منشا ابتدایی گاومیش اعتقاد بر این است که گاومیش احتمالا از آذربایجان به جنوب اروپا و سایر نقاط پراکنده شده است . در ایران گاومیش بیشتر بعنوان دام شیری نگهداری میشود. ولی گوشت آن نیز مورد استفاده قرار میگیرد. نکات زیر را می توان در باره پراکندگی گاومیش یاد آور شد. میزان پرورش گاومیش در مناطق پست بیش از مناطق مرتفع و کوهستانی می باشد . نقاط پرورش گاومیش معمولا اطراف رودها و نهرهای پر آب می باشد. در زمینهای پست که دارای رطوبت زیاد و اغلب باتلاقی می باشند ودر آن گیاهانی از خانواده گرامینه و مقداری از نباتات خانواده لگومینوز رشد میکنند، پرورش گاومیش مورد توجه است.

نویسندگان

بهرام افشار حمیدی

کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات علوم دامی و منابع طبیعی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - افشار حمیدی، ب. ه، منصوری. ع، محسن ور. ر، ...
  • _ پیرمحمدی، افروزیه، م. 385 1.تغذیه و احتیاجات غذائی گاو ...
  • _ منصوری، 5. 1381.تعیین جمعیت میکروبی و فرآورده های نهایی ...
  • نمایش کامل مراجع