بررسی تاثیر گیاهان گرامینه و براسیکاسه به عنوان کود سبز بر حاصلخیزی خاک
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,377
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SACP01_039
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389
چکیده مقاله:
این آزمایش با هدف بررسی گیاهان سورگوم علوفه ای، یولاف، ارزن مرواریدی و منداب به عنوان کود سبز، به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال زراعی 88-87 اجرا گردید. این گیاهان از نظر وزن تر و خشک ریشه و ساقه و عملکرد کل و همچنین میزان کربن آلی و نیتروژن کل اضافه شده به خاک طی دوره های بعد ازافزودن گیاهان به خاک، مقایسه شدند. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها، صفات مورد مطالعه در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بودند. همچنین مقایسه میانگین داده ها نشان داد که سورگوم علوفه ای بیشترین میزان وزن ترو خشک ساقه و ریشه و در نهایت عملکردkg/ha82780 را به خود اختصاص داد و به تبع آن میزان ماده آلی بالایی نسبت به دیگر گیاهان و حالت شاهد به خاک اضافه نمود. بیشترین میزان نیتروژن کل نیز پنج ماه بعد از افزودن منداب به خاک مشاهده شد. بنابراین گیاهان سورگوم علوفه ای و منداب به ترتیب به دلیل افزایش ماده آلی خاک و برگرداندن نیتروژن بالا به خاک، به عنوان بهترین کودهای سبز در بین گیاهان مورد مطالعه معرفی می گردند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سکینه عبدی
دانشجوی دوره دکتری گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه
مهدی تاجبخش
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
میرحسن رسولی صدقیانی
استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
بابک عبدالهی مندولکانی
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :