سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر کربن آلی، بافت و اسیدیته خاک

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,380

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SESDC_098

تاریخ نمایه سازی: 12 خرداد 1385

چکیده مقاله بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر کربن آلی، بافت و اسیدیته خاک

در اثر تبدیل مراتع و جنگلها به زمین های کشاورزی و عملیات خاکورزی، سالانه حدود ۴۳۰ میلیون هکتار از اراضی کشورهای مختلف، که برابر با ۳۰ درصد کل زمینهای شخم خورده جهان می باشد، فرسایش می یابد و از چرخه تولید مطلوب خارج میشوند( ۱). در ایران نیز سالانه حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی تغییر کاربری می یابند. خاک مراتع به خاطر دارا بودن مواد آلی نسبتًا بالا و ساختمان مناسب همواره مورد توجه بوده اما تغییر در مدیریت کاربری آنها و اعمال خاکورزی تاثیر زیادی بر مقدار مواد آلی و دیگر خصوصیات فیزیکو شیمیایی و بیولوژیکی آن داشته است( ۳). با توجه به اینکه بافت، اسیدیته و مخصوصًا مواد آلی، بسیاری از خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی را تحت تاثیر قرار داده و نقش مهمی در فراهمی عناصر غذایی، پایداری خاکدانه ها و باروری خاک دارند، در این بررسی تغییر این خصوصیات را در مراتع دست نخورده، مرتع تبدیل شده به اراضی دیم( ۱۵ الی ۲۰ سال) و مرتع تخریب شده در اثر کشت و کار و چرای زیاد در جهت شمالی شیبهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.

نویسندگان مقاله بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر کربن آلی، بافت و اسیدیته خاک

مصطفی عمادی

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مجید باقرنژاد

دانشیار بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مقاله فارسی "بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر کربن آلی، بافت و اسیدیته خاک" توسط مصطفی عمادی، دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز؛ مجید باقرنژاد، دانشیار بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 12 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2380 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در اثر تبدیل مراتع و جنگلها به زمین های کشاورزی و عملیات خاکورزی، سالانه حدود ۴۳۰ میلیون هکتار از اراضی کشورهای مختلف، که برابر با ۳۰ درصد کل زمینهای شخم خورده جهان می باشد، فرسایش می یابد و از چرخه تولید مطلوب خارج میشوند( ۱). در ایران نیز سالانه حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی تغییر کاربری می یابند. خاک ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر کربن آلی، بافت و اسیدیته خاک با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.