جرایم قلبی از منظر قرآن و روایات

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های قرآنی
  • کد COI اختصاصی: PQCONF03_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالکریم گل گون

دانشجوی دکتری تخصصی، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد رامهرمز، دانشگاه آزاد اسلامی، رامهرمز، ایران

هرمز اسدی کوه باد

استادیار،گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد رامهرمز، دانشگاه آزاد اسلامی، رامهرمز، ایران

چکیده

در نهاد انسان، روح خداپرستی، علاقه به نیکی و فضیلت و امثال آن وجود دارد. همچنین غرایزی مانند غریزه ی خودخواهی،انتقام جویی، راحتطلبی و مانند آن در درون آدمی موجود است که به صورت پنهان، انسان را به سوی پاکی و فضیلت یا به سمت ناپاکی و رذیلت میکشاند؛ در صورت اول، آن را تقواوپاکی و در صورت دوم که لذتهای نامشروع و ناپاک هستند گناه می گویند گناه عملی است که با اراده و رضایت الهی در تضاد بوده، با ایجاد نوعی تاریکی معنوی در نفس انسان، آدمی را از خدای متعال که نور آسمانها و زمین است، دور میسازد اسلام حتی فکر گناه نهی فرموده و این بزرگترین راه مبارزه ی با گناه است. قران کریم هلاکت بسیاری از امتهای گذشته را معلول اعمال زشت و گناهان آنها دانسته و میفرماید:کذبوا بآیات ربهم فاهلکناهم بذنوبهم انفال/54 آیات پروردگارشان را تکذیب کردند ما هم بخاطر گناهانشان، آنها را هلاک کردیم.

کلیدواژه ها

گناه، جرم، قلب، قرآن، ظن، حسد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.