آموزش کارآفرینی در دوره متوسطه: ایران و کشورهای عضو اتحادیه اروپا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی و آموزش و پرورش با محوریت توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MCCONF05_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرنوش کاوه پیشه

دانشجوی دکتری دانشگاه شهید بهشتی، تهران

کورش فتحی واجارگاه

استاد دانشگاه شهید بهشتی، تهران

محبوبه عارفی

دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

در عصر جهانی شدن، برای ماندن در عرصه ی رقابت و دستیابی به توسعه پایدار، چارهای جز کارآفرین بودن نیست. عقلانی ترین بدیل برای جهانی شدن و ایدئولوژی نئولیبرال آن، ایده توسعه پایدار است. فلسفه وجودی و دلیل عمده این دیدگاه، ضرورت توجه به سه موضوع عمده و مرتبط به هم در جهان امروز، یعنی توسعه اقتصادی، پیشرفت اجتماعی و ارتباط با محیط طبیعی است. امروزه چالش اصلی جامعه بین المللی افزایش آگاهی عمومی، به ویژه، آموزش و درگیر کردن جوانان در این امر حیاتی است. در کشورهای در حال توسعه، افزایش جمعیت،کاهش منابع و امکانات و نیازهای اقتصادی موجود سبب توجه به مشکل بیکاری شده است. مجموعه راه حل هاییکه برای رفع این مشکل ارائه شده کارآفرینی است که از آن با عنوان موتور توسعه ی اقتصادی یاد می شود. هدف از آموزش کارآفرینی، تربیت افرادی متکی به نفس، آگاه و قادر به شناسایی فرصت های شغلی است که تمایل به راه اندازی کسب و کار مستقل نیز داشته باشند. برای رسیدن به این هدف، اقدامات استراتژیکی مورد نیاز است که قصد کارآفرینی را افزایش دهند و منجر به ایجاد منش کارآفرینانه در افراد مستعد شوند. یک راهبرد عملی در این راه این است که آموزش کارآفرینی در مدارس متوسطه اجرا شود. از آنجایی که کشورهای اروپایی نمونه ای از کشورهای توسعه یافته محسوب می شوند؛ این پژوهش با هدف واکاوی آموزش کار آفرینی در دورهمتوسطه در کشورهای عضو اتحادیه اروپا با استفاده از روش کتابخانه ای، تجارب کشورهای عضو اتحادیه اروپا را در این زمینه بازنمایی می کند و در آخر با یک مرور سیستماتیک، راهکارهایی به منظور بهبود برنامه های آموزش کارآفرینی در ایران ارائه خواهد شد. یافته های پژوهش حاکی از این است که آموزش کارآفرینی به عنوان یک چالش اساسی نظام های آموزشی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بویژه در دوره متوسطه به شمار می رود.

کلیدواژه ها

آموزش کارآفرینی، دوره متوسطه، کشورهای عضو اتحادیه اروپا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.