بررسی رابط بین دلبستگی به خدا و سبک های دلبستگی با ابعاد چهارگانه هویت در بیماران بزرگسال معتاد مراجعه کننده به کلینیک ترک اعتیاد بیمارستان روانپزشکی بهاران شهرستان زاهدان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 586

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PSYCHOLOGY03_064

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1399

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: دلبستگی عبارت است از برقراری پیوند عاطفی عمیق با افرادی در زندگی به نحوی که تعامل با آنها باعث احساس نشاط و شعف شود و وجود آنها به هنگام تنش مایه آرامش باشد. الگوی دلبستگی افراد، پیش بینی مطمئنی برای تبیین تفاوت های آنان در ابعاد روان شناختی، وابستگی های اجتماعی، شناخت اجتماعی، روابط رومانتیک و زناشویی، میزان کنترل بر استرس ها و هیجانات، واکنش به جدائی ها، کارآمدی در روابط بین فردی و طرحواره افراد نسبت به خود و دیگران است. دلبستگی به خدا تحت عنوان ارتباط و روانشناسی بالینی عاطفی فرد به خداوند تعریف می شود. در این تعلق خاطر، خداوند به عنوان پایگاه امنی شناخته می شود که در همه شرایط می توان او را جستجو کرد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین دلبستگی به خدا و سبک های دلبستگی با ابعاد چهارگانه هویت در بیماران بزرگسال معتاد مراجعه کننده به کلینیک ترک اعتیاد بیمارستان روانپزشکی بهاران شهرستان زاهدان می باشد. مواد و روش ها: در پژوهش حاضر توصیفی با رویکرد همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش مورد نظر کلیه بیماران بزرگسال معتاد مراجعه کننده به کلینیک ترک اعتیاد بیمارستان روانپزشکی بهاران شهرستان زاهدان در اردیبهشت ماه 1395 می باشد که تعداد آنها برابر 280 نفر می باشد. حجم نمونه آماری در این تحقیق 162 نفر در نظر گرفته شده است. این میزان حجم نمونه بر اساس جدول مورگان انتخاب شده است. روش نمونه گیری از نوع تصادفی ساده می باشد. ابزار گردآوری در این پژوهش پرسشنامه دلبستگی به خدا M-SAS، فرم خلاصه شده توسط غباری بناب و حدادی کوهسار (1390)، پرسشنامه سبک دلبستگی بزرگسال کولینز و رید (1990) و پرسشنامه ابعاد هویت چک و بریگز (2013) می باشد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از بسته نرم افزاری SPSS19 استفاده شده است. یافته ها: در مطالعه حاضر تعداد 162 نفر مورد بررسی قرار گرفتند که 112 نفر (69/1%) آن ها مرد و 50 نفر (30/9%) آنها زن بودند. همچنی از نظر نوع ماده مصرفی، 2/5 درصد الکل، ترامادول، متادون؛ 64/2 درصد آن ها شیره، هروئین، حشیش و 33/3 درصد نیز شیشه، کریستال و کراک مصرف می کردند. در این پژوهش ضریب همبستگی بین دلبستگی به خدا و سبک های دلبستگی با ابعاد چهارگانه هویت، به ترتیب، 0.189 و 0.120 است که رابطه ای ضعیف و در جهت مثبت بود و در سطح 0.05 معنادار بود. در نتیجه بین دلبستگی به خدا و سبک های دلبستگی با ابعاد چهارگانه هویت رابطه وجود داشت. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که: بین دلبستگی به خدا و سبک های دلبستگی با ابعاد چهارگانه هویت در بیماران بزرگسال معتاد مراجعه کننده به کلینیک ترک اعتیاد بیمارستان روانپزشکی زاهدان رابطه معناداری وجود دارد.

نویسندگان

سمیه صدیقی

دانشجوی ارشد روانپرستاری، واحد اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

شکوفه مقربی استاد کلایه

مربی، گروه پرستاری، واحد ایرانشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ایرانشهر، ایران

محمد قناعت پیشه سنانی

دانشجوی پزشکی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران