بررسی حساسیت مدل میان مقیاس MM5 در استفاده از طرحواره های MRF و Eta-Mellor-Yamada برای تخمین عمق لایه آمیخته جو شهری
محل انتشار: ششمین همایش پیش بینی عددی وضع هوا
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,818
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NWP06_009
تاریخ نمایه سازی: 8 خرداد 1385
چکیده مقاله:
مدلهای میان مقیاس عمدتا جهت شبیه سازی و پیش بینی های کوتاه مدت هواشناسی و مسائل مربوط به آلودگی هوا استفاده می شوند. صحت نتایج این مدلها به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله این عوامل می توان پارامتره کردن های صحیح فرایندهای در مقیاس زیر شبکه ای مانند تابش، همرفت و لایه مرزی جو را نام برد. هدف از مطالعه کنونی بررسی حساسیت مدل میان مقیاس MM5 برای محاسبه عمق لایه مرزی با استفاده از دو طرحواره مختلف (طرحواره های Eta-Mellor-Yamada , MRF) جهت پارامتره کردن فرایندهای این لایه می باشد.
در این مطالعه، محاسبه عمق لایه آمیخته، برای منطقه شهری تهران و در یک بازه زمانی 48 ساعته در ماه آگوست سال 2005 مورد بررسی قرار گرفته است. مقایسه بین مشاهدات توسط رادیوسوند و نتایج عددی مدل نشان می دهد که تخمین عمق لایه مرزی و شبیه سازی فرایندهای آن، به ا نتخاب طرحواره خاص برای پارامتره کردن این لایه بستگی دارد. برای نمونه، استفاده از طرحواره MRF در مقایسه با طرحواره Eta-Mellor-Yamada منجر به شبیه سازی نزدیک تر عمق لایه مرزی جو و تغییرات شبانه روزی آن به واقعیت می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرهنگ احمدی گیوی
موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
سمانه ثابت قدم
موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :