بررسی و تعیین کیفیت هوای اهواز با استفاده از شاخص آلودگی هوا طی دوره آماری 1392-1389

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی ساختمان، محیط زیست و مدیریت مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: ARCS01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا هدایت زاده

دانشجوی دکترای محیط زیست، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران

فخریه محسنی

دانشجوی دکترای محیط زیست، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

امروزه بسیاری از شهرهای مهم دنیا با مشکلات زیست محیطی مواجه هستند، که در راس آن وضعیت نامطلوب کیفیت هواست. در این میان کیفیت هوای شهری با توجه به اثر قابل ملاحظه ای که بر آب و هوا، محیط زیست و سلامت انسان دارد، به طور فزاینده ای نگران کننده است. هدف از این مطالعه بررسی و تعیین کیفیت هوای شهر اهواز با استفاده از شاخص آلودگی هوا طی دوره 4 ساله (13921389) می باشد. جهت انجام این تحقیق که توصیفی- تحلیلی است؛ از داده های شاخص استاندارد آلودگی هوا (PSI) برای بررسی کیفیت هوای شهر اهواز در طول دوره آماری 1392- 1389 به صورت ماهانه و فصلی استفاده شد. سپس در صد فراوانی شاخص آلودگی هوا (PSI) از نظر غلظت آلاینده ها به صورت ماهانه و فصلی محاسبه شد. نتایج نشان داد که در مجموع طول دوره 4 ساله، درصد فراوانی شاخص آلودگی هوا از نظر غلظت آلاینده ها با معیارهای خوب، سالم، ناسالم، بسیار ناسالم و خطرناک 11/ 3، 34 / 79 ، 35 / 9، 5 / 65 و 12 / 36 درصد می باشد، به طوری که بیشترین و کمترین موارد درصد فراوانی از نظر غلظت آلاینده ها، بر اساس فصل و ماه با معیار خوب ( 0 - 50 ) به ترتیب مربوط به فصل پاییز (/15 / 3 ) و تابستان (3٪) و ماه آبان (20) و مرداد (0٪) می باشد، از نظر معیار خطرناک نیز بیشترین و کمترین موارد در صد فراوانی به ترتیب مربوط به فصل بهار (20٪) و پاییز (4٫3٪)، ماه خرداد (25٫8 ٪ ) و آبان (0٪) می باشد. درصد کل فراوانی روزهای خارج از استاندارد ( g / m2 100< ) در طول دوره 4 ساله 53 / 91 درصد مشاهده شد.

کلیدواژه ها

آلودگی هوا، کیفیت هوا، شاخص آلودگی هوا، اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.