بررسی و تبیین راهکارهای شفافیت سازی بازار سرمایه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مدیریت اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMACONG03_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مهرعلی

مدرس دانشگاه جامع- علمی کاربردی، دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

فرمان بحیرائی

دانشجوی دانشگاه جامع علمی- کاربردی

الناز تولی

دانشجوی دانشگاه جامع علمی- کاربردی

چکیده

بازار سرمایه به مثابه بخشی از بازار مالی، نقش مهمی را در اقتصاد بازار، بازی می کند. از طریق چنین بازارهایی است که پس اندازها در بخش های مختلف اقتصاد ملی، برای سرمایه گذاری درصنعت، به شرکت ها منتقل می شوند. به علاوه، بازارهای مالی چشم انداز آتی بنگاه های اقتصادی را ارائه می کنند. یکی از مهمترین کارکردهای بازار سرمایه در کنار سایر بازارهای مالی ، تنظیم جریان منابع مالی متناسب با میزان فعالیتهای اقتصادی است. یکپارچه و رقابتی کردن بازارها ، به طوری که اطلاعات در زمینه قیمت ، حجم معاملات و ... در آن واحد در اختیار همگان قرار داده شود باعث خواهد شد تا دریچه ای بزرگ به سمت بازار سرمایه گشوده شود و در نتیجه موجب ارتقاء وسعت دید سرمایه گذارها در جهت پاسخگویی سریع به تحولات بازار و در نهایت ، کنترل آن میگردد. عدم شفافیت در بخش های مختلف اقتصاد به عنوان یکی از معضلات و عوامل بحران زا به شمار می رود. بر این اساس پس از هر دوره بحران، مسوولان یکی از راهکارهای حل مشکلات را به روزرسانی قوانین حاکم بر شفافیت اطلاعات عنوان کرده اند. فضای مبهم مانع از جلوه واقعیت ها و مشکلاتموجود می شود و بالعکس شفافیت می تواند نقاط ضعف یک سیستم اقتصادی را مشخص کند.در خصوص این امر در بورس تهران عدم شفافیت در سال های اخیر در بخش های مختلف مانند بانک ها چشم ها را نسبت به بحران های موجود در این بخش بسته بود تا جایی که شرایط را تا وضعیت هشدار نیز پیش برد. پس از تلاش برای ایجاد شفافیت در شرایط بانکی ها عمق میزان مشکلات این گروه و دیگر گروه ها نمایان شد. در شرایط کنونی پس از مشاهده مشکلات بسیار زیاد در گروه بانکی و همچنین معضل به وجود آمده در برخی از شرکت های بورسی شاهد توقف بسیاری از نمادها در راستای شفاف سازی کامل هستیم. شفافیت می تواند عاملی برای تصمیم گیری درست درخصوص سرمایه گذاری باشد؛ در حالی که فضای مبهم مطابق با شرایط کنونی نتیجه ای جز بی اعتمادی به فضای بورس ندارد.

کلیدواژه ها

بازار سرمایه ، شفافیت بازار، کارایی بازار، اطلاعات ، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.