بررسی اثر تغییرات ماده ، غلظت ضخامت، شکل و میزان پراکندگی اندازه کریستالیت ها بر حسگری گازی نانو لایه اکسید قلع به دست آمده از سل پایدار با پوشش دهی به روش غوطه وری dip coating
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی علوم و فناوری نانو
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 984
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NNTC01_285
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1389
چکیده مقاله:
لایه های نازک دی اکسید قلع دراین تحقیق با استفاده از روش ارزان سل ژل و تکنیک پوشش دهی غوطه وری تهیه شدند در تهیه این سل بسیار پایدار به جای استفاده از تنها یک الکل سعی شد از ترکیب چندالکل بدو ن اضافه کردن عامل سطحی Surfactant) و با به کارگیری کلرید قطع خشک بهره گیری شود شیشه های سودالایم پس از غوطه وری در دماها از 400 تا 600 درجه سانتی گراد و زمانهای مختلف از یک تا دو ساعت و با ضخامتهای متفاوت 300nm تا 500 nm برای انجام انالیزهای SEM,DTA,XRD و حسگری اماده شدند. پس از قرار گیری در معرض غلظتهای مختلف از گاز اتانول اثر دما، غلظت گاز اندازه، شکل ، مدل پراکندگی کریستالیتها و ضخامت لایه برروی حساسیت لایه بررسی شد. بهترین پاسخهای حسگری مربوط به اندازه دانه 25-20nm با میزان پراکندگی 70% در کنار اندازه دانه 220nm با میزان پراکندگی 20% و ضخامت لایه 299nm با دوبار غوطه وری و دوبار حرارت دهی در 400 درجه و 600 درجه سانتی گراد بود اولین تشخیص گازدر غلظتی حدود 27.7ppm از گاز اتانول بهترین پاسخهای قابل بررسی دردمای 300 درجه با زمان بازگشت 88 ثانیه و زمان پاسخ 70 ثانیه بهدست آمده است.
نویسندگان
مریم ضامنی
کرج مشکین دشت پژوهشگاه مواد و انرژی پژوهشکده سرامیک
محمدرضا واعظی
کرج مشکین دشت پژوهشگاه مواد و انرژی پژوهشکده نانو
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :