تاثیر عصاره هیدروالکلی میخک بر شدت درد زخم اپی زیاتومی زنان: کارآزمایی بالینی تصادفی شده
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 499
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-23-3_010
تاریخ نمایه سازی: 24 تیر 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: اپیزیاتومی، یکی از مداخلات جراحی در روند زایمان طبیعی است که درد ناشی از اپیزیاتومی مشکلی استرسزا برای مادران بعد از زایمان است. امروزه توجه بیشتر به استفاده از روشهای کاهنده درد در طب سنتی مانند عصاره میخک شده است، لذا مطالعه حاضر با هدف اثربخشی عصاره هیدروالکلی غنچههای گیاه میخک بر میزان درد زخم اپیزیاتومی زایمان طبیعی انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی سه سوکور در سال 1398 بر روی 80 نفر از مادران زایمان نموده در بیمارستان های شهر فردوس، گناباد و مشهد انجام شد. افراد با استفاده از بلوک بندی تصادفی به دو گروه مداخله و دارونما تقسیم شدند. گروه مداخله عصاره میخک و گروه دارونما آب مقطر دریافت نمودند. واحدهای پژوهش در دو گروه محلولهای مورد نظر را 2 بار در روز به مدت 10 روز بعد از زایمان دریافت نمودند. جهت گردآوری اطلاعات از چک لیست اطلاعات دموگرافیک و مامایی و ابزارهای استاندارد شده دیداری درد و مکگیل استفاده شد. میزان درد در چندین مرحله (قبل از شروع مداخله، روز چهارم و دهم بعد از زایمان) سنجیده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های تیزوجی و کای دو انجام شد. انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنیدار در نظر گرفته شد. یافتهها: میزان درد قبل از شروع مداخله در دو گروه تفاوت آماری معنیداری نداشت (77/0=p). میزان درد در دو گروه در روزهای چهارم (00/0=p) و دهم بعد از زایمان (00/0=p) اختلاف آماری معنیداری را نشان داد. نتیجه گیری: استفاده از عصاره میخک سبب کاهش شدت درد زخم اپی زیاتومی پس از زایمان میشود، بنابراین استفاده از آن پس از انجام اپیزیاتومی برای کاهش درد توصیه میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعیده رجب زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
رقیه رحمانی بیلندی
استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقای سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
نگار شفاعی بجستانی
استادیار گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
سید بهنام مظلوم شهری
کارشناس ارشد آمار، معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :