مدل قابلیت های توانمندسازی نیروی انسانی در رویداد: مورد مطالعه داوطلبان دوازدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی انجمن علمی مدیریت ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SASM02_209
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید ساعت چیان

استادیار مدیریت ورزشی دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

بهادر عزیزی

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

مهدی اصفهانی

استادیار مدیریت ورزشی دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

چکیده

مقدمه: امروزه در سازمان های اجتماعی به خصوص در حیطه ورزش، بخشی از منابع انسانی را داوطلبان تشکیل می دهند که حضورآن ها به طور ویژه در برگزاری رویدادهای ورزشی اهمیت دو چندانی پیدا می کند. به گواه شواهد موجود، به کارگیری افراد داوطلب،مزایای اقتصادی و مشارکتی بسیار زیادی برای سازمان های ورزشی به دنبال دارد (سیفری و همکاران، 1393)، کمااینکه امروزه ورزشدر کشورهای پیشرفته جهان بر داوطلب گرایی متمرکز است که توسط افراد زیادی از داوطلبان هدایت و پیش برده می شود (هادوی وهمکاران، 1390). از این رو هدف از پژوهش حاضر تبیین الگوی توانمندسازی داوطلبان پسر دوازدهمین المپیاد فرهنگی ورزشیکشور می باشد.روش شناسی: این تحقیق، از نوع مطالعات همبستگی (تحلیل ماتریس کوواریانس یا همبستگی از نوع تحلیل عاملی با روش تحلیلمولفه های اصلی)، بود. جامعه آماری پژوهش شامل کل داوطلبان پسر (86 نفر) در این المپیاد ورزشی بود که به صورت کل شمار بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. با استفاده از ابزار توانمندسازی نیروی انسانی اسپریتزر (1995)، اقدام به جمع آوری و تحلیل داده هاشد. همچنین، جهت بررسی روایی سازه ابزار مذکور، از روش تحلیل عامل تاییدی (چرخش واریماکس)، با استفاده از نرمافزار LISREL 8.54 ، بهره گیری شد.یافته ها: نتایج نشان داد، ضرایب پایایی آلفای کرونباخ در پنج عامل استخراج شده، رضایت بخش بود. با توجه به مقدارهای معنی داری(t-value) برای پنج مولفه توانمندسازی به خاطر این که در بازه (1/96- تا 1/96) قرار گرفته اند و با توجه به خروجی لیزرل مقدارdf/x2 محاسبه شده 1/36 بدست آمد. میزان مولفه های AFI و AGFI و NFI و CFI نیز در مدل تحت بررسی به ترتیب برابر0/77 و 0/74 و 0/93 و 0/92 بود. همچنین مقدار RMR نیز بایستی کوچکتر از 0/05 باشد که در مدل تحت بررسی برابر 0/05 است. با توجه به شاخص ها و خروجی های نرم افزار لیزرل می توان گفت که داده ها نسبتابامدل منطبق هستند وشاخص های ارائه شده نشاندهنده این موضوع هستندکه در مجموع مدل ارائه شده مدل مناسبی است وداده های تجربی اصطلاحا به خوبی با آن منطبق می باشند.نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت که مدیران و سرپرستان رویداد با شناسایی عوامل تاثیرگذار بر توانمندسازیداوطلبان می توانند گام های موثری را در راستای نیل به اهداف متعالی سازمانی برداشته و از آسیب پذیری سازمانی جلوگیری به عملآورند. در مجموع با عنایت به عوامل تعیین کننده توانمندسازی بنا به یافته های مدل کیم و همکاران (2007) و کلاته سیفری وهمکاران (1393) می توان گفت، این عامل مدیریتی بر تمایل به ادامه ی همکاری داوطلبی موثر است. بطوریکه کیم و همکاران (2007)تناسب فرد- وظیفه، تناسب فرد- سازمان و رفتار مدیریتی از طریق متغیر واسطه توانمندسازی بر تمایل به ادامه ی همکاری موثر معرفی کردند.

کلیدواژه ها

منابع انسانی، رویداد ورزشی، داوطالبان ورزشی، تحلیل عامل تاییدی (ع)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.