محور مقاله: بیولوژی خاک و کودهای زیستی- اثر تلقیح باکتری های محرک رشد بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی سیر تحت تنش شوری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI16_335
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا توسلی

استادیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،تبریز، ایران

سعید قاسمی

دانش آموخته دکتری، گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشگاه تبریز

کاظم قاسمی گلعذانی

استاد گروه اکوفیزیولوژی گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

سالار فرهنگی آبریز

دانشآموخته دکتری، گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشگاه تبریز

احمد بایپوردی

استادیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،تبریز، ایران

هوشنگ خسروی

استادیار موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

چکیده

شوری یک عامل محدودکننده برای رشد و تولید است . ریزوباکتری های محرک رشد گیاه گروهی از باکتری های ساکن ریزوسفر گیاهانهستند که با استفاده از مکانیسم های مختلف موجب تحریک رشد میزبان و افزایش تحمل نسبت به تنش های محیطی می شوند. یک آزمایشگلخانه ای بر اساس فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1397 اجرا شد تا اثر تلقیح باکتری های محرک رشد بربرخی خصوصیات مورفولوژیکی سیر تحت تنش شوری مورد ارزیابی قرار گیرد. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری صفات مورفولوژیکی گیاهسیر مانند ارتفاع بوته، قطر ساقه، تعداد برگ در بوته و سطح برگ به طور معنی داری کاهش یافتند. استفاده از آزوسپریلیوم (RS-SP7) و ازتوباکترکروکوکوم (A-106) سبب افزایش معنیدار ارتفاع بوته، قطر ساقه و تعداد برگ در بوته گردید. بنابراین در شرایط شوری می توان از باکتری هایمحرک رشد گیاه برای بهبود رشد گیاه از طریق فرآیندهای تحریک رشد گیاه و به طور غیرمستقیم از طریق بهبود شاخص های زیستی خاک و درنتیجه بهبود شرایط حاصلخیزی و تغذیه گیاه استفاده نمود.

کلیدواژه ها

ارتفاع بوته، ازتوباکتر، آزوسپریلیوم، سطح برگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.