محور مقاله: کیفیت خاک و مدیریت پایدار خاک- ارزیابی پایداری خاکدانه ها در روش های مختلف خاک ورزی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI16_328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصلح الدین رضایی

بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مجتبی فتحی

بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

چکیده

آگاهی و شناخت اثر روش های مختلف خاک ورزی بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی خاک جهت بهره برداری پایدار، پایش و حفظ سلامت وکیفیت خاک با استفاده از شاخص های کمی ضروری می باشد. در خاک های زراعی مواد آلی و برخی مواد معدنی ذرات خاک را بهم پیوند داده و خاکدانه هارا بوجود می آورد. در این آزمایش اثر روش های مختلف خاکورزی در کشت ذرت و در زمینی که قبلا به کشت جو اختصاص داشت بر پایداری خاکدانهها با استفاده از الک تر، اسیدیته و مواد آلی خاک اندازه گیری شد. تیمارهای خاکورزی شامل شخم با گاوآهن برگرداندار+ دیسک و کشت فارویی،خرد کردن بقایای گیاهی جو+ شخم با گاوآهن چیزل+ دیسک و کشت فارویی، خرد کردن بقایای گیاهی جو+ آبیاری+ کشت مستقیم دستی بذر در کفکرت، خردکردن بقایای گیاهی جو+ شخم با گاوآهن برگرداندار+ دیسک و کشت فارویی، سوزاندن بقایای گیاهی جو+ شخم با گاوآهن برگرداندار+دیسک و کشت فارویی و خرد کردن بقایای گیاهی جو+ کشت مستقیم با خطی کار آمازون در کف کرت بودند. مقادیر میانگین وزنی، هندسی قطرخاکدانه ها و همچنین بعد فراکتال هر یک تیمارهای خاک ورزی محاسبه شد. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش شدت خاکورزی و بر هم خوردنخاک و سوزاندن بقایای گیاهی میزان پایداری خاکدانه ها و مواد آلی کاهش و با کاهش شدت خاکورزی و حفظ بقایای گیاهی پایداری خاکدانه ها و موادآلی افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

بعد فراکتال، پایداری خاکدانه، خاک ورزی، میانگین هندسی قطر خاکدانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.