محور مقاله: بیولوژی خاک و کودهای زیستی- جداسازی و شناسایی جدایه های Anabaena و اندازهگیری فاکتورهای محرک رشد آنها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI16_293
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صاحب سودایی مشایی

دکتری بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک، محقق بخش خاک و آب، موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران

ناصر علی اصغرزاد

استاد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

ندا سلطانی

استاد پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

سیانوباکتری ها، ساده ترین و یکی از بارزترین موجودات فتوسنتزی هستند که در فسیل های مربوط به دو میلیارد سال پیش حضورداشته اند. این پژوهش به منظور جداسازی و شناسایی جنس آنابنا بومی مزارع شالیزری استان گیلان و بررسی پتانسیل های محرک رشد آنها اجراگردید. پس از خالص سازی، 10 جدایه انتخاب و توانایی تثبیت نیتروژن مولکولی با روش احیاء استیلن به اتیلن، توانایی تولید اکسین، انحلال فسفرمعدنی و توانایی تولید سیدروفور با محیط Cas-Agar مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین جدایه های مختلف از نظر توانایی تثبیتزیستی نیتروژن، انحلال فسفات، تولید اکسین و سیدروفور تفاوت معنی داری وجود دارد. بیشترین میزان تثبیت نیتروژن در جدایه GGuCy-42(56 / 38 نانومول اتیلن برساعت) و کمترین میزان آن در جدایه GGuCy-21؛ (10/52نانومول اتیلن برساعت) مشاهده شد. بیشترین میزان تولیداکسین برای تیمار 0 ، 100 و 500 میلی گرم بر میلی لیتر ال تریپتوفان در جدایه - GGuCy-42 برابر 83 / 10 ، 81 / 15 و 21 / 9 میکروگرم IAA بر میکروگرم کلروفیل a بود، همچنین بیشترین میزان حل کنندگی فسفر در جدایه GGuCy-42؛ (641 میلی گرم فسفر برلیتر) و کمترین میزان آن درجدایه GGuCy-41؛ (45/6 میلی گرم فسفر برلیتر) و از لحاظ تولید سیدروفور جدایه GGuCy-21 حداکثر (69 / 6 میکرومول بر میلی لیتر در روز) ودر جدایه GGuCy-49 حداقل (56 / 2 میکرومول بر میلی لیتر در روز) مشاهده شد.

کلیدواژه ها

ایندول استیک اسید، تثبیت نیتروژن اتمسفری، سیانوباکتری، سیدروفور، PGPR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.