محور مقاله: آلودگی زیست بوم، سلامت انسان و زیست پالایی- تاثیر آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین بر تنفس خاک و جمعیت باکتری های گرم منفی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI16_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه حسنعلی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

ناصر علی اصغرزاد

استاد گروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

زمانی که میکروارگانیسم ها در معرض آلاینده ها قرار می گیرند تغییراتی را برای ادامه زندگی در خود ایجاد می کند. این تغییرات شاملتغییرات فیزیولوژیکی و ژنتیکی می باشند. در ابتدا تغییرات فیزیولوژیکی ایجاد می شود و در صورت ادامه حضور آلاینده در محیط، تغییراتژنتیکی به وجود می آید. آنتی بیوتیک ها به طور گسترده در صنعت دام و کشاورزی و همچنین در پزشکی مصرف دارند. اکسی تتراسایکلین یکی ازپرمصرف ترین آنتی بیوتیک ها در صنعت دامداری ها است که از طریق فضولات آنها به خاک وارد می شود. در این تحقیق تاثیر سطوح مختلفآنتی بیوتیک اکسی تتراسایکیلین (OTC) بر فعالیت میکروبی و فراوانی باکتری های گرم منفی در یک نمونه خاک لوم سیلتی بررسی شد. برایاین منظور سطوح مختلف OTC شامل ۱۰،۰ ، ۲۰ ، ۳۰ ، ۴۰ و ۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم به گلدان های حاوی ۲ کیلوگرم خاک در ۳ تکرار اعمالشد و به مدت ۱۲۰ روز در رطوبت ۷۰ درصد ظرفیت مزرعه و دمای ۲۵ درجه سلسیوس انکوباسیون شد. نتایج نشان داد که تنفس میکروبیخاک پس از ۱۲۰ روز انکوباسیون در غلظت های ۱۰ تا ۴۰ میلی گرم آنتی بیوتیک بر کیلوگرم خاک، تفاوت معنی داری با همدیگر و با شاهد بدونآنتی بیوتیک نداشتند ولی در غلظت ۵۰ ، بالاترین تنفس میکروبی حاصل شد. تعداد جمعیت باکتری های گرم منفی با افزایش غلظت آنتی بیوتیکتا ۴۰ میلی گرم، افزایش یافته ولی در غلظت ۵۰ میلی گرم مجددا کاهش یافت. باتوجه به نوع محیط کشت بکار رفته (ائوزین متیلن بلو) برایشمارش باکتری های گرم منفی که در ضمن برای شمارش کلیفرم ها نیز استفاده می شود، چنین به نظر می رسد که باکتری های افزایش یافتهعمدتا متعلق به کلیفرم ها باشند. این فرایند را می توان به ایجاد مقاومت در جامعه میکروبی خاک در مدت ۱۲۰ روز ارتباط داد.

کلیدواژه ها

آنتی بیوتیک، اکسی تتراسایکلین، تنفس خاک، باکتری های گرم منفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.