تحلیلی بر تجارب هشت کشور (برزیل، هند، چین، کره جنوبی، آفریقای جنوبی، ژاپن، مالزی و سنگاپور) در مدیریت و سیاست گذاری علم، فناوری و نوآوری ؛ درس هایی برای ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی صنایع، اقتصاد و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IEEM01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1720
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بهرامی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

سعید منصور

استاد گروه تولید صنعتی، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

چکیده

بررسی و تحلیل تجارب بین المللی در عرصه سیاست گذاری علم، فناوری و نوآوری، ما را در راستای ارزیابی عملکردمان در دوره سپری شده از سند چشم انداز و نیز برنامه ریزی بهتر برای بهره برداری از فرصت پیشروی جهت تحقق اهداف آن، یاری خواهد کرد. در این پژوهش با مطالعه اسناد علمی و گزارش نهادهای ارزیابی چون بانک جهانی، سازمان ملل و... ، ابتدا تجارب مدیریت و سیاست گذاری علم، فناوری و نوآوری در چند کشور منتخب درحال توسعه و توسعه یافته (برزیل، هند، چین، کره جنوبی، آفریقای جنوبی، ژاپن، مالزی و سنگاپور) تجزیه و تحلیل شده و سپس بر مبنای این فرآیند و با توجه به شرایط تحریم و ناپایداری سیاسی، نظام علم، فناوری و نوآوری در کشور ایران تحلیل و سپس با توجه به تجربیات موفق کشورهای مزبور، عوامل بسترساز نظام سیاست گذاری برای ایران اولویت بندی شده است. در پایان با هدف نیل به یک سیستم مدیریت اثربخش، پیشنهاداتی چون: تقویت زیرساخت های فرهنگی، آموزشی و قانونی برای جذب فناوری و استفاده از آن، ایجاد و حمایت از مناطق آزاد علم و فناوری، نگاه ویژه به بخش فناوری اطلاعات و نقش مهم آن در توسعه و همگرایی با سایر علوم ارائه شد.

کلیدواژه ها

علم، فناوری، نوآوری، STI ، GDP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.