مقایسه هیجان خواهی و صمیمیت در بین زوج های جوان دچارخیانت زناشویی و زوج های سالم بدون خیانت زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره و سامانه کاهش طلاق شهر قزوین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی روانشناسی، تعلیم و تربیت و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: CPEL03_216
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1053
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود افلاطونی

کارشناس ارشد روانسنجی و عضو هات علمی معاونت تربیت و آموزش نیروی انتظامی گروه روانشناسی و علوم اجتماعی

زیبا باقری

مدرس دانشگاه پیام نور، گروه روان شناسی و مسئول سامانه کاهش طلاق استان قزوین

حسن مقدم

کارشناس ارشد تعلیم و تربیت و مدرس دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه آزاد قزوین

مسعود اسدی

دکتری مشاوره خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه اراک گروه مشاوره و روانشناسی

چکیده

در پژوهش حاضر به مقایسه هیجان خواهی و صمیمیت در بین زوج های دچارخیانت زناشویی و زوج های سالم بدون خیانت زناشویی پرداخته شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زوج های جوان کمتر از 30 سال مراجعه کننده به مراکز مشاوره و سامانه طلاق شهر قزوین می باشد. برای به دست آوردن اندازه نمونه از جدول تعیین حجم نمونه ی مورگان استفاده شده است. در پژوهش حاضر تعداد 40 نفر از زوج های جوان کمتر از 30 سال مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر قزوین در سال 1398 و تعداد 40 نفر از زوج های جوان دچار خیانت زناشویی که نام ایشان در سامانه کاهش طلاق شهرستان ثبت شده است به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند که به منظور ارزیابی میزان صمیمیت در بین آنها از پرسشنامه صمیمیت زناشویی باگاروزی و برای ارزیابی میزان هیجان خواهی زوجین از پرسشنامه هیجان خواهی زاکرمن استفاده شده است.روش انجام کار به این صورت بود که پس از ثبت اطالعات اولیه توسط زوج های جوان، ابتدا پرسشنامه هیجان خواهی توسط ایشان تکمیل شده و پس از استراحتی کوتاه پرسشنامه صمیمیت جهت تکمیل بین ایشان توزیع گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss-24 استفاده شده و داده ها در دو سطح آمار توصیفی(فراوانی، میانگین، انحراف معیار، خطای استاندارد میانگین و ...)و آمار استنباطی (آزمون کوواریانس و آزمون رتبه بندی فریدمن)تجزیه و تحلیل شد.نتایج نشان می دهد که زوج های دچار خیانت زناشویی با میانگین هیجان خواهی 11/98 ،هیجان خواهی بیشتری نسبت به زوج های سالم با میانگین هیجان خواهی -5/70 دارند(ضریب آزمون کوواریانس برابر 4/239 و سطح معنی داری (0/013و زوج های سالم نیز با میانگین صمیمیت 276/65 با هم صمیمیت بیشتری نسبت به زوج های دچار خیانت زناشویی با میانگین صمیمیت 134/38 دارند (ضریب آزمون کوواریانس برابر 4/696 و سطح معنی داری .(0/009 هیجان خواهی در زوج های دچار خیانت زناشویی بسیار زیاد بوده ولی صمیمیت در آنها بسیار کم است. همچنین در بررسی زیرمقیاس های متغیر صمیمیت، بیشترین تفاوت در بین زوج های سالم و زوج های دچار خیانت زناشویی در متغیر صمیمت اجتماعی-تفریحی وجود دارد و کمترین تفاوت بین زوج های سالم و زوج های دچار خیانت زناشویی در متغیر صمیمیت جنسی وجود دارد.

کلیدواژه ها

هیجان خواهی، صمیمیت، خیانت زناشویی، صمیمیت عاطفی، صمیمت روانشناختی، صمیمت عقلانی، صمیمت جنسی، صمیمت بدنی، صمیمت معنوی،صمیمت زیباشناختی، صمیمت اجتماعی-تفریحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.