بررسی مقایسه ای کتاب های فارسی جدیدالتالیف دوره ابتدایی (چاپ ۱۳۹۸) از لحاظ میزان فعال بودن
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد دستاورهای نوین در علوم تربیتی و رفتاری «از نگاه معلم»
- کد COI اختصاصی: CFTP06_136
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 633
نویسندگان
کارشناسی علوم تربیتی (آموزش ابتدایی)، آموزگار پایه های اول، دوم و سوم، آموزش و پرورش منطقه انزل ارومیه (آ.غ)
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، پردیس علامه طباطبایی ارومیه
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان درگیری فعال فراگیران در محتوای کتاب های فارسی جدیدالتالیف دوره ابتدایی (چاپ ۱۳۹۸) صورت گرفته است، روش تحقیق حاضر تحلیل محتوا بر اساس تکنیک ویلیام رومی بر مبنای ضریب درگیری دانش آموزان در سه مولفه متن، پرسش ها و تصاویر می باشد. جامعه آماری، محتوای کتاب های فارسی دوره ابتدایی است که با تقسیم بندی صفحات کتاب به صورت تصادفی، محتوای متن، پرسش ها و تصاویر مورد تحلیل محتوا قرار گرفته است. متن، پرسش ها و تصاویر بر اساس مقوله های فعال و غیرفعال تجزیه و تحلیل شده است. یافته های این پژوهش حاکی از آن است که در بین متون شش پایه، پایه پنجم با ضریب درگیری ۰/۷۹ بیشترین محتوای فعال و بعد از آن پایه های ششم، سوم، چهارم به ترتیب با ضریب درگیری ۰/۶، ۰/۴۸، ۰/۴۶ دارای متون فعال هستند و متون پایه های اول و دوم به ترتیب با ضریب درگیری ۲/۱ و ۰/۳۸ به صورت غیرفعال ارائه شده است. پرسش ها و تصاویر فارسی پایه اول به ترتیب با ضریب درگیری ۱/۱۵ و ۱/۰۸ نسبت به سایر پایه ها بیشتر دانش آموز را به فعالیت واداشته است. بنابراین در بررسی کلی مشخص شد که محتوای کتاب های فارسی پایه های اول، دوم، سوم و ششم به صورت فعال و محتوای کتاب های فارسی پایه های چهارم و پنجم به صورت غیرفعال ارائه شده است.کلیدواژه ها
تحلیل محتوا، فارسی دوره ابتدایی، تکنیک ویلیام رومی، فعال و غیرفعال بودنمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.