مروری بر تاثیر جایگزین های چربی و روغن پالم بر ویژگی های حسی، رنگ، ذوب و سختی بستنی شیری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSTC01_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 860
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آنا اعتمادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ،گروه علوم و صنایع غذایی،تهران،ایران

چکیده

< p> کیفیت بستنی وابسته به اجزاء مورد استفاده در ترکیب آن می باشد. میزان و نوع چربی عامل مهم و موثر بر کیفیت بستنی است. به صورت معمول بستنی حاوی ۱۰ تا ۱۶ درصد چربی می باشد و یک فرآورده لبنی پر مصرف به شمار می رود در نتیجه لزوم بررسی جایگزین چربی مناسب در فرموالسیون آن اهمیت ویژه ای دارد. چربی های مختلفی بطور گسترده در صنایع غذائی ، به منظور کاربرد حس دهانی و خصوصیات فیزیکی مخصوص درآنها ، مورد استفاده قرار می گیرند. این چربی ها بصورت ترکیب با سایر افزودنی ها مانند پودرکاکائو ، شکر ، طعم دهنده هادر فرآورده های لبنی و دیگر فرآورده ها استفاده می شوند. روغن پالم ، روغن هسته پالم و اجزاء آن و همچنین روغن ها و چربی های ویژه را می توان از اجزاءگیاهی هیدروژنه شده و جزء به جزء شده که دارای مقدار باالئی اسید چرب ترانس هستند ، تولید نمود .انتظار میرود بسیاری از خصوصیات چربی های ویژه شبیه به روغن پالم باشد ، بنابراین مطالعه ترکیب شیمیائی روغن پالم حائز اهمیت می باشد. . روغن پالم یک چربی طبیعی است. این چربی نظیر همه روغن های گیاهی حاوی کلسترول نیست اگرچه مصرف چربی اشباع شده کلسترول مفید و مضررا افزایش میدهد. استفاده خوراکی روغن پالم زیان آور نیست ولی به دلیل وجود اسیدهای چرب اشباع و مصرف زیاد آن عوارض قلبی و عروقی به همراه داردو مهمترین علت آن وجود اسیدهای چرب فراوان در ساختار آن است که در دمای اتاق جامد هستند در این تحقیق سعی شده است عالوه بر معرفی جایگزین های مناسب روغن پالم مناسب ترین جایگزین ها مورد بحث و بررسی قرار گیرد.هدف از این مطالعه شناختن تعیین جایگزین مناسب روغن پالم در بستنی می باشد.< /p>

کلیدواژه ها

بستنی ،جایگزین چربی، روغن پالم،طعم دهانی ،ویژگی های حسی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.