تاملی جامعه شناختی بر وضعیت فعلی تعامل فرد و خانواده در جامعه ایران (مطالعه موردی: تصویر فرد و خانواده در مجموعه شیدایی)
محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای ارتباطی، دوره: 21، شماره: 79
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 266
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CRIRIB-21-79_003
تاریخ نمایه سازی: 7 خرداد 1399
چکیده مقاله:
خانواده در ایران بر اثر مواجهه با مدرنیته دستخوش تحولات بنیادین شده است. ازجمله این تحولات، تغییر نوع رابطه فرد با این نهاد اجتماعی است. پژوهش حاضر می کوشد با تکیه بر سنت نظری هال و فیسک در خصوص بازنمایی رسانه ای و تلفیقی از ایده های جامعه شناختی درباره دگردیسی خانواده، با به کارگیری روش نشانه شناسی ساختارگرا، بازنمود وضعیت تعامل فرد و خانواده را در مجموعه شیدایی تحلیل کند. انتخاب مجموعه تلویزیونی شیدایی، بر اساس نمونه گیری نظری هدفمند، صورت گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که مجموعه تلویزیونی شیدایی برای القای گفتمان خود، امور معمول زندگی را دراماتیزه می کند؛ معضلات اجتناب ناپذیر را غول گونه نمایش می دهد؛ تحول خانواده سنتی را معادل تضعیف نهاد خانواده و فرد می داند؛ تعارض های ساختاری را نتیجه اشتباه ها و غفلت های فردی معرفی می کند و کشاکش فرد و خانواده را در سطح خرد بازنمایی می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جمال محمدی
دکترای جامعه شناسی، دانشیار دانشگاه کردستان
یوسف پاکدامن
کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی، دانشگاه علامه طباطبایی
مریم کریمی
کارشناسی ارشد جامعه شناسی، دانشگاه کردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :