سال انتشار: 1398
محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار
کد COI مقاله: NCOHS11_259
زبان مقاله: فارسی
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی مواجهه شغلی با فلزات سنگین در شاغلین یک صنعت ذوب فلز
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مواجهه شغلی با فلزات سنگین و اثرات آتها بر سلامتی انسان یکی از چالش های مهم در کشورهای در حالتوسعه می باشد.فلزات سنگین به دلیل عوارضی که بر روی سیستم بدن انسان دارند نگرانی های بسیاری در سال های اخیرایجاد کرده اند. از آنجا که صنایع ذوب فلزات در مقایسه با سایر صنایع یکی از خطرناک ترین مشاغل محسوبشده وازجمله کارگاه هایی هستند که امکان آسیب رسیدن افراد توسط مواد مذاب ویا تنفس گازهای سمی درآن بسیارزیاد است. بنابراین اندازهگیری آنها امری ضروری در تشخیص و پیشگیری از بیماری های مختلف می باشد. از این رو مطالعه ی حاضر با هدف بررسیمیزان مواجهه ی شاغلین با فلزات سنگین در یکی از صنایع ذوب فلز در شهرستان گرمسار در پاییز 1397 انجام گردید.مواد و روش ها: این مطالعه ی توصیفی در 4 واحد یکی از صنایع ذوب فلز شهرستان گرمسار انجام شد و در طی ان 14 فلزمورد ارزیابی قرار گرفت. در این ارزیابی از متد NIOSH-7300 و با توجه به زمانهای مواجهه در طول یک شیفت کاری محاسبهگردید و در صورتی که ساعات کار روزانه یا هفتگی بیش از 8 ساعت در روز باشد، با استفاده از رابطه ی بریف و اسکالا اصلاحشده است. جمع اوری نمونه ها از طریق فیلتر غشایی استر سلولزی با قطر منافذ 0.8 میکرون انجام شد. تعیین مقدار فلزاتسنگین با استفاده از دستگاه ICP و پردازش داده ها با نرم افزار SPSS ورژن 16 صورت پذیرفت.یافته ها: نتایج نشان داد میانگین غلظت منگنز و سرب در همه ی واحدهای مورد بررسی بیشتر از سایر فلزات بود. همچنینمواجهه ی کارگران در 2 واحد با منگنز و سرب و در 2 واحد فلزات کبالت، کروم، مس، آهن و آرسنیک علاوه بر منگنز و سربنیز بیشتر از حد مجاز مواجهه بود.نتیجه گیری: از آنجایی که مواجهه با فلزات سنگین، احتمال اختلالات سوء بر سلامتی را ممکن است در سالهای آتی نشاندهد، همچنین جهت حفظ سلامتی شاغلین و بهبود بهره وری اقدامات پیشگیرانه از جمله اعمال تغییرات مهندسی و یا تجهیزفرآیند یا پروسه کاری به سیستم های تهویه موضعی، استفاده از لوازم حفاظت فردی متناسب با شرایط کار الزامی می باشد.
کلیدواژه ها:
فلزات سنگين، ذوب فلز، مواجهه، دستگاه ICP
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1014524/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سپاهی زوارم، فائزه و تزوال، سعید و مهری، حمیدرضا و ملیحی، علی،1398،ارزیابی مواجهه شغلی با فلزات سنگین در شاغلین یک صنعت ذوب فلز،یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار،تهران،،،https://civilica.com/doc/1014524
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، سپاهی زوارم، فائزه؛ سعید تزوال و حمیدرضا مهری و علی ملیحی)
برای بار دوم به بعد: (1398، سپاهی زوارم؛ تزوال و مهری و ملیحی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر شبکه های مجازی بر روی میسان افت تحصیلی دانش آموزان دختر دبیرستانی
- بررسی نقش هورمون کنادوتروپین و عملکرد ژن های موثر در مراحل تکوین لقاح آزمایشگاهی
- مقایسه ی روش آموزشی مساله محور با روش استاد محور در تدریس درس (ایمنی در صنعت گروه مهندسی بهداشت حرفه ای)
- تاثیر آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش فرسودگی تحصیلی و افزایش بهزیستی تحصیلی دانشجویان
- بررسی اثربخشی معنویت درمانی بر تاب آوری زنان مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.