برجسته سازی های زبانی در سینما
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: نخستین همایش ملی هنرهای نمایشی و دیجیتال
- کد COI اختصاصی: CDDA01_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 968
نویسندگان
دانشجوی دکتری پژوهش هنر، دانشگاه هنر
استاد دانشگاه هنر
مدرس مدعو دانشگاه تهران
چکیده
در این مقاله با تبیین بسطی که جفری لیچ به نظریه برجسته سازی فرمالیست های روس، موکارفسکی و هاوارانک می دهد، کوشیده ایمبرابرنهادهای سینمایی هنجارگریزی ها و قاعده افزایی های زبانی را جستوجو کنیم. در این راه ناگزیر از به کارگیری مفاهیم و ابزارهایزبانشناسی سوسوری نشانه شناسی سینمای متز و اکو بوده ایم. در این مطالعه فرض بر این بوده است که نظریه برجسته سازی زبانی رامی توان مستقل از ماده بیانی آن یعنی زبان های کلامی، برای نظام های نشانه ای سینما نیز به کار برد. پژوهش حاضر در پی این بودهاست که نشان دهد با اقتباس نظریه برجسته سازی از زبان شناسی، می توان آن را برای توضیح ویژگی های زیبایی شناختی سینما به کاربرد. در این راه سعی ما بر این بوده است که برابرنهادهای گونه های مختلف هنجارگریزی و قاعده افزایی زبانی در سینما را برشماریم.سرانحام به این نتیجه رسیده ایم که مفاهیم هنجارگریزی و قاعده افزایی، مفاهیم کارآمدی در تبیین زیبایی شناسی سینما به شمار می روند.کلیدواژه ها
سینما، نشانه شناسی، زبان شناسی، برجسته سازی، هنجارگریزی، قاعده افزاییمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.