شیوه های طراحی کتابهای تعاملی ذهنی و ارتقاء خلاقیت کودکان پیش دبستانی
محل انتشار: پژوهشنامه گرافیک نقاشی، دوره: 2، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 998
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ARJGAP-2-3_002
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1399
چکیده مقاله:
از مهم ترین مهارت های دنیای پیشرفته امروز، مهارت حل مساله، تفکر خلاق و تفکر انتقادی است. پژوهش حاضر، سعی می کند مولفه های تفکر خلاق و شیوه های حل مساله در روش های طراحی کتاب های تعاملی با رویکرد شناختی(ذهنی) را به منظور ارتقا خلاقیت کودکان پیش دبستانی بررسی کند. در این تحقیق، تلاش شده تا ضمن ارائه اصولی مناسب برای طراحی کتاب های تعاملی ذهنی، به بررسی تاثیر شیوه های طراحی این کتاب ها در ارتقا سطح خلاقیت کودکان در سال های پیش از دبستان بپردازد.
روش تحقیق این پژوهش، توصیفی و تحلیلی است و مطالب آن از طریق مطالعات کتاب خانه ای و مطالعات میدانی بر روی 120کودک ایرانی دختر و پسر 4 و 5 ساله در مقطع آمادگی یک و آمادگی دو، در دو مهدکودک در منطقه 2 شهر تهران و با روش نمونه گیری تصادفی صورت گرفته است. با توجه به نتایج این مطالعه، در شیوه طراحی این کتابها آنچه مهم است، ایجاد خلاقیت در نوع طراحی و تصویرسازی است. پنهان کردن مفاهیم پیچیده در تصویرسازی کتاب، توجه به مهارت های شناختی و ذهنی گروه سنی پیش دبستان و طراحی هدفمند با توجه به مراحل رشد شناختی و روان شناسی کودکان باید انجام گیرد و الزاما، ایده کتاب باید به شکلی مشخص، کودک را درگیر موضوع موردنظر کند؛ تا ذهن او را به چالش بکشد و بسیاری از نیازهای او را مانند اجتماعی، تربیتی، اخلاقی و عاطفی پاسخ گو باشد. توجه به شخصیت پردازی در تصویرسازی و استفاده بیش تر از عناصر غیرمتعارف، ساختار ترکیب بندی و فضاهای فراواقع در کنار واقع گرایی، سبب تقویت مهارت ذهنی و ایجاد پرسش، ایده پردازی و تفکر خلاق در کودکان می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پریسا اصلان خانی
مربی گروه گرافیک، دانشکده هنر، دانشگاه سوره، تهران، ایران، نویسنده مسئول
محسن حسن پور
استادیار گروه گرافیک، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :